800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Info Rijbewijs kwijt

Wat zijn de kosten als je je rijbewijs kwijt bent?

Wanneer je jouw rijbewijs kwijt bent geraakt of wanneer deze is gestolen, moet je altijd aangifte doen bij de politie. Als dit in het buitenland gebeurt, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, doe dan aangifte bij de politie in Nederland. Wanneer je jouw rijbewijs kwijt bent, verschillen de kosten voor het aanvragen van een nieuw rijbewijs per gemeente.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

De politie zal een proces-verbaal opmaken van de vermissing. Dit proces-verbaal heb je nodig om bij de gemeente een nieuw rijbewijs aan te vragen. Neem bij het bezoek aan de gemeente het proces-verbaal mee, evenals een geldig legitimatiebewijs, één pasfoto en het te betalen bedrag.

Voor een aantal gemeenten geldt dat je geen proces-verbaal hoeft in te leveren, maar dat je zelf een verklaring invult bij de gemeente. Je kunt bij je gemeente navragen of dit voor jou van toepassing is.

Ben je 60 jaar of ouder, bevat je rijbewijs de categorieën C en/of D, of is je vorige rijbewijs vanwege een medische beperking voor een kortere geldigheidsduur verstrekt? Dan ontvang je een zogenaamd duplicaat rijbewijs wanneer je jouw rijbewijs kwijt bent geraakt.

Voor de kosten van het aanvragen van een nieuw rijbewijs bij vermissing kun je de website van jouw eigen gemeente raadplegen. De kosten bedragen tussen de € 30 en € 50. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op