Wat zijn de kosten als je je rijbewijs kwijt bent?

Wanneer u uw rijbewijs kwijt bent geraakt of wanneer deze is gestolen, moet u altijd aangifte doen bij de politie. Als dit in het buitenland gebeurt, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, doe dan aangifte bij de politie in Nederland. Wanneer u uw rijbewijs kwijt bent, verschillen de kosten voor het aanvragen van een nieuw rijbewijs per gemeente.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

De politie zal een proces-verbaal opmaken van uw vermissing. Dit proces-verbaal heeft u nodig om bij uw gemeente een nieuw rijbewijs aan te vragen. Neem bij het bezoek aan de gemeente het proces-verbaal mee, evenals een geldig legitimatiebewijs, één pasfoto en het te betalen bedrag.

Voor een aantal gemeenten geldt dat u geen proces-verbaal hoeft in te leveren, maar dat u zelf een verklaring invult bij uw gemeente. U kunt bij uw gemeente navragen of dit voor u van toepassing is.

Bent u 60 jaar of ouder, bevat uw rijbewijs de categorieën C en/of D, of is uw vorige rijbewijs vanwege een medische beperking voor een kortere geldigheidsduur verstrekt? Dan ontvangt u een zogenaamd duplicaat rijbewijs wanneer u uw rijbewijs kwijt bent geraakt.

Voor de kosten van het aanvragen van een nieuw rijbewijs bij vermissing kunt u de website van uw eigen gemeente raadplegen. De kosten bedragen tussen de € 30 en € 50. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 20-10-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op