Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Veelgestelde vragen bij een invalidenwagenverzekering

Is alle productinformatie op de website volledig of zijn er kleine lettertjes?

Op de verschillende pagina’s op onze website proberen we u zo helder mogelijk uitleg te geven over onze producten. We geven hier ook zoveel mogelijk de mitsen en maren van de producten weer. Ook hebben we per product de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Hiermee proberen we u zoveel mogelijk informatie te verstrekken over de producten die wij aanbieden.

Wij werken samen met meerdere verzekeraars, die ieder hun eigen voorwaarden hanteren voor de verschillende producten. Hier kunnen behoorlijke verschillen in zitten. We willen benadrukken dat u altijd de polis dient te raadplegen, met daarop de eventuele clausules en voorwaarden. Deze zijn altijd leidend.

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op via Chat, WhatsApp of Messenger.

Mag ik na het aanvragen van een invalidenwagenverzekering direct rijden?

Vanuit de wet bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering voor uw invalidenwagen af te sluiten.

Via onze website kunt u een berekening maken voor de verzekering en deze afsluiten. U mag echter niet direct na het aanvragen van de verzekering de weg op met de invalidenwagen. U dient eerst een verzekeringsplaatje of verzekeringssticker op uw voertuig te bevestigen. Deze krijgt u van de verzekeraar, wanneer zij uw aanvraag hebben geaccepteerd en de polis hebben opgemaakt. Ze worden per post aan u verzonden.

Mogen er andere mensen op mijn invalidenwagen rijden?

Bij het aanvragen van de verzekering geeft u de bestuurder op. Wanneer er bij schade iemand anders reed, dan kan dit gevolgen hebben voor de schade-uitkering. Dit zal de verzekeraar per geval beoordelen.

Wanneer u de invalidenwagen aan iemand verkoopt, dan mag deze niet met uw verzekeringsplaatje rijden. Deze persoon dient zelf een nieuwe verzekering aan te vragen voor de invalidenwagen.

Waarom betaal ik per jaar voor een invalidenwagenverzekering?

Verzekeringen voor een invalidenwagen lopen van mei tot mei. U sluit de verzekering ook af voor die gehele periode. De premiebetaling is daardoor ook per jaar.

Gaat de verzekering pas per oktober in, dan loopt deze door tot mei van het volgende jaar.

Mocht de verzekering binnen het jaar beëindigd worden, dan ontvangt u uiteraard teveel betaalde premie terug.

Krijg ik de vooruit betaalde premie terug als ik de verzekering binnen het jaar opzeg?

Mocht de verzekering binnen het jaar beëindigd worden, dan ontvangt u de teveel betaalde premie terug.

Hoe kan ik de verzekering van mijn invalidenwagen stopzetten?

Bij het verzekeren van een invalidenwagen krijgt u een verzekeringsplaatje of -sticker. Enkel daarmee mag u de weg op.

Als u de invalidenwagen verkoopt, dan moet het verzekeringsplaatje of de –sticker terug naar de verzekeraar. U kunt deze rechtstreeks naar hen opsturen of naar ons. Zodra het verzekeringsplaatje door de verzekeraar is ontvangen, kan de verzekering stopgezet worden.

Bereken de premie voor een invalidewagenverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op