Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Over Alpina Beloningsbeleid

Beloningsbeleid Alpina Group

Alpina is onderdeel van Alpina Group. De organisatie bestaat uit verschillende ondernemingen die op dit moment nog hun eigen loonbeleid hanteren en in sommige gevallen ook hun eigen loongebouw hebben. Medewerkers die nu in dienst komen bij Alpina Group worden beloond vanuit de onderneming waarvoor zij komen te werken.

Onderdeel van de ontwikkeling van Alpina Group is de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden. Zo zijn inmiddels de secundaire arbeidsvoorwaarden geharmoniseerd. Alpina Group werkt nu toe naar een centraal beloningsbeleid voor de hele organisatie. Dit groepsbrede beheerst beloningsbeleid zal geen prikkels bevatten die kunnen leiden tot nalatigheid of onzorgvuldigheid richting klanten. Daaronder vallen eventuele variabele beloningscomponenten, zoals bonussen, die zullen voldoen aan de Wet Beloningsbeleid Financiële Ondernemingen (Wbfo).

In dit nieuw te ontwikkelen beloningsbeleid kunnen bepaalde functies in aanmerking komen voor een variabele beloning. De te behalen doelen of te leveren prestaties waardoor medewerkers binnen Alpina een variabele beloning kunnen ontvangen, zullen haalbaar en realistisch omschreven zijn. Deze moedigen het nemen van (grote) risico’s bij de verkoop van producten/diensten niet aan, houden rekening met de belangen van klanten en zijn in lijn met de ondernemingsstrategie en waarden van de organisatie.

In de aanloop naar de harmonisatie van het centrale beloningsbeleid zien we er op toe dat alle onderdelen van Alpina Group voldoen aan het wettelijk kader. Bij signalering van een afwijking van het beoogde beloningsbeleid pakken we dit op met de betrokkenen om dit in lijn te brengen met de harmonisatie.

Oktober 2023

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op