800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Quadverzekering Beveiligingseisen quad

Aan welke beveiligingseisen moet uw quad voldoen?

Diefstal van uw quad wilt u natuurlijk altijd voorkomen. Om uw quad te beveiligen tegen diefstal, is het gebruik van een goedgekeurd ART slot aan te raden. Maar bij welke quadverzekering is zo’n slot verplicht? Welke risico’s loopt u op het moment dat uw slot niet aan de eis van de verzekeraar voldoet?

Verplicht slot voor uw quad is ART 4

De verzekeraar stelt bij een quadverzekering met WA + Diefstal en Brand of WA + Diefstal, Brand en aanrijding een beveiligingseis. Bij deze verzekeringsvormen neemt de verzekeraar namelijk het diefstalrisico op zich. Het slot dat gebruikt wordt, moet dan een zogenaamd ART slot zijn. Bij zo’n quadverzekering dient u minimaal een ART 4 slot op uw quad te hebben en in het bezit te zijn van beide originele sleutels, waarvan minimaal één sleutel met gebruikssporen. Wanneer u geen goedgekeurd slot gebruikt, dan is er geen dekking bij diefstal. Kijk daarom goed na of uw slot aan de eis van de verzekeraar voldoet. Bij een basis WA-dekking is er sowieso geen diefstaldekking, dus geldt er ook geen eis van de verzekeraar omtrent het slot.

Nachtstalling

‘s Nachts moet het motorrijtuig bij voorkeur zijn gestald in een goed afgesloten ruimte. In deze ruimte moet het motorrijtuig op slot staan met een goedgekeurd ART 4 slot. Is het niet mogelijk om het motorrijtuig ‘s nachts in een goed afgesloten ruimte te stallen? Zorg dan dat het motorrijtuig uit het zicht staat van de openbare weg. Gebruik een goedgekeurd ART 4 kettingslot of beugelslot om uw motorrijtuig direct aan een ART goedgekeurd muur- of grondanker, of aan een aard- en/of nagelvast object te verbinden. Is het niet mogelijk om uw motorrijtuig uit het zicht te plaatsen en/of aard- of nagelvast te zetten? Dan moet uw motorrijtuig op slot staan met de standaard aanwezige sloten en een ART 4 goedgekeurd slot.

SCM-beveiliging

Voor sommige quads geldt een aanvullende beveiligingseis. De eisen zijn afhankelijk van de cataloguswaarde van de quad. Of uw quad aan één van onderstaande SCM M-klassen dient te voldoen, vindt u in de polisvoorwaarden en/of het clausuleblad.

Klasse M1
Bestaande uit een systeem dat automatisch inschakelt en het op eigen kracht verplaatsen van de quad verhindert, geen detectie en geen alarmering.
– Blokkering op het motormanagement
– Aanvalsbestendigheid minimaal 3 minuten

Klasse M2
Bestaande uit een systeem dat automatisch inschakelt en het op eigen kracht verplaatsen van de quad verhindert, alarmering middels noodstroom sirene, uitgebreid met kanteldetectie.
– Optische signalering
– Bewegingsdetectie
– Akoestische signalering door middel van een noodstroom sirene

Bij de aanschaf van deze SCM-beveiliging ontvangt u een KIWA SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging )-certificaat dat drie jaar geldig is. Daarna dient u ieder jaar uw quadbeveiliging te laten controleren bij een erkend bedrijf, om eventuele schade vergoed te krijgen. Een KIWA SCM-certificaat is een bewijs van beveiliging, mocht u schade of quaddiefstal willen claimen op de quadverzekering.

Quad reeds verkocht?

Heeft u uw quad inmiddels verkocht? Klik hier om dit te melden

beveiligingseisen quad

Wat als mijn quad niet voldoet aan de eisen van de verzekeraar?

Controleer of uw quad voldoet aan de moderne beveiligingseisen. Verzekeraars eisen steeds vaker een goed beveiligde quad. Mocht u schade of diefstal van uw quad willen claimen op de quadverzekering, maar er blijkt NIET aan de beveiligingseisen te zijn voldaan, dan kan een aanvullend eigen risico worden gehanteerd of zelfs helemáál niet worden uitgekeerd.

Heeft u vragen over uw slot of uw quadverzekering? Neem dan contact met ons op via de chat of telefonisch

Bereken de premie voor een quadverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op