800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Slot verzekering voor scooters

Een scooterverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat u de juiste dekking kiest. Met het oog op de hoge diefstalcijfers in ons land is het verstandig om een scooterverzekering met in ieder geval diefstaldekking af te sluiten, vooral voor scooters die een relatief hoge waarde hebben. Om de kans op diefstal van uw scooter te verkleinen is het van groot belang dat er een geschikt slot aanwezig is. Met een ART goedgekeurd slot kunt u bij de verzekeraar aantonen dat u zorgt voor een goede beveiliging van de scooter. Maar wat houdt dit ART-keurmerk nu precies in?

scooterverzekering slot

Standaardslot niet voldoende

Een scooter of bromfiets is in de meeste gevallen alleen voorzien van een standaardslot. Maar dit is vaak niet genoeg beveiliging. Met dit slot wordt dieven alsnog de kans geboden om de scooter op een aanhanger te laden, omdat deze niet is vastgelegd aan een paal of hek. Deze vorm van beveiliging is over het algemeen dan ook niet voldoende, zeker in de grote steden.

Scooterverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

ART goedgekeurd slot

Buiten het standaardslot zijn er tal van mogelijkheden om uw scooter of bromfiets van een betere beveiliging te voorzien. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit een beugel-, vouw-, ketting- of schijfremslot om uw scooter aan een vast object te verbinden. Deze sloten kunnen voorzien zijn van een ART-keurmerk ter preventie van scooterdiefstal. Met dit keurmerk kunt u aantonen dat uw scooter inderdaad een goed slot heeft. Om de kans op diefstal te verkleinen willen verzekeraars dan ook dat u tenminste een scooterslot hebt met een ART-keurmerk.

Wat is ART?

ART is een stichting die het doel heeft om het diefstalpreventieniveau van voer- en vaartuigen te verhogen. De stichting doet dit onder andere door sloten te keuren. De fabrikant van het slot geeft bijna altijd aan of het een ART-keurmerk heeft, maar u kunt dit zelf ook nagaan op de website van Stichting ART.

Verschillende beveiligingsniveaus

Het ART-keurmerk kent verschillende beveiligingsniveaus die worden aangeduid met sterren. Hoe meer sterren een slot ontvangt, hoe hoger de beveiligingswaarde wordt ingeschat. Over het algemeen valt er een onderscheid te maken tussen twee categorie├źn: ART Klasse 3 sloten en ART Klasse 4 sloten. ART Klasse 3 sloten zijn met name geschikt voor bromfietsen, terwijl ART Klasse 4 sloten met name geschikt zijn voor motorfietsen.

Ten slotte

Bij aankoop van een slot met ART-keurmerk is het verstandig om de bon te bewaren zodat u bewijs kunt leveren bij eventuele diefstal. Het is daarnaast belangrijk om in bezit te zijn van zowel sleutels als reservesleutels van de scooter bij het melden van diefstal bij de verzekeraar. De verzekeraar kan hier namelijk om vragen.

Bereken direct de premie van uw scooterverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op