Wat zijn de kosten voor een quadverzekering?

Een quad is een bijzonder voertuig, en bij een bijzonder voertuig hoort natuurlijk een goede verzekering. Daarom kunt u voor een quad een speciale quadverzekering afsluiten. Bent u op zoek naar de beste manier om uw quad te verzekeren? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af wat de kosten zijn voor een quadverzekering. Hieronder zetten wij alle kosten voor een quadverzekering voor u op een rijtje!

Quadverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Quadverzekering kosten afhankelijk van verschillende factoren

De kosten voor een quadverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren. Aan de hand van deze factoren bepaalt een verzekeraar de hoogte van de premie. Naast dekking die u kiest, zijn de volgende factoren premiebepalend:

  • Het gewicht van uw quad
  • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd
  • Uw leeftijd
  • Uw woonplaats

Een verzekeraar kijkt bijvoorbeeld naar het gewicht van de quad, omdat een zwaardere quad meer schade kan veroorzaken dan een lichte(re) quad. Ook uw leeftijd is van belang voor de verzekeraar. Jongere bestuurders betalen vaak meer dan oudere bestuurders, omdat ze gemiddeld meer schade veroorzaken. Als u een jonge bestuurder bent, moet u er dus rekening mee houden dat de premie voor u hoger uitvalt.

Daarnaast kunnen de kosten van een quadverzekering nog veranderen als u eventuele accessoires meeverzekerd. Bij het verzekeren van een quad wordt er uitgegaan van de nieuwwaarde (de cataloguswaarde) van het voertuig. Dit is de standaardwaarde van de quad zoals deze nieuw verkocht wordt. Als u later zelf accessoires toevoegt zijn deze niet standaard meeverzekerd. Deze kunt u zelf later los meeverzekeren. Dit heeft ook invloed op de uiteindelijk prijs van uw quad verzekering.

Bereken de kosten voor uw quadverzekering via Alpina

Wilt u de kosten voor een quadverzekering berekenen? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Hiervoor hebben wij namelijk een handige online vergelijker. Met deze tool kunt u gemakkelijk verschillende aanbieders van quadverzekering met elkaar vergelijken op prijs én inhoud. Door van tevoren te berekenen krijgt u alvast een idee van de maandelijkse premie. Zo weet u zeker dat u straks niet te veel betaalt voor uw quadverzekering. Nadat u de juiste quadverzekering heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten.

Lees ook:

Bereken direct de premie voor een quadverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 08-01-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op