800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Quadverzekering Veelgestelde vragen over een quadverzekering

Veelgestelde vragen over een quadverzekering

Is alle productinformatie op de website volledig of zijn er kleine lettertjes?

Op de verschillende pagina’s op onze website proberen we u zo helder mogelijk uitleg te geven over onze producten. We geven hier ook zoveel mogelijk de mitsen en maren van de producten weer. Ook hebben we per product de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Hiermee proberen we u zoveel mogelijk informatie te verstrekken over de producten die wij aanbieden.

Wij werken samen met meerdere verzekeraars, die ieder hun eigen voorwaarden hanteren voor de verschillende producten. Hier kunnen behoorlijke verschillen in zitten. We willen benadrukken dat u altijd de polis dient te raadplegen, met daarop de eventuele clausules en voorwaarden. Deze zijn altijd leidend.

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met ons via Chat, WhatsApp of Messenger.

Wanneer is een quad een brommer?

Een quad kunt u als brommer verzekeren indien de cilinderinhoud van de quad minder dan 50cc bedraagt.

De quad moet dan voorzien zijn van een brommerkenteken en u dient in het bezit te zijn van een bromfietsrijbewijs. Klik hier wanneer u de premie voor een brommerverzekering wilt berekenen.

Ben ik verplicht een quad te verzekeren?

Ja. Op het moment dat u een quad heeft gekocht, op uw naam heeft gezet en deze een kenteken heeft, dient u de quad te verzekeren. U bent wettelijk verplicht de quad minimaal tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren vanaf dezelfde dag dat het kentekenbewijs op uw naam staat.

Het kan voorkomen dat u uw quad tijdelijk niet gaat gebruiken. U kunt uw quad dan voor een bepaalde tijd laten schorsen. Door het schorsen vervalt uw verzekeringsplicht en is het niet toegestaan met de quad gebruik te maken van de openbare weg. U kunt uw quad laten schorsen bij de PostNL postkantoren of online bij de RDW.

Welk rijbewijs heb je voor een quad nodig?

Quads zijn er in vele soorten en maten. Voor de verschillende varianten kunt u ook verschillende rijbewijzen nodig hebben. Welk rijbewijs heeft u voor welke quad nodig?

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw quadverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op