Dekking scootmobielverzekering; welke dekkingen zijn er?

Als u een scootmobiel heeft gekocht, bent u verplicht ook een scootmobielverzekering af te sluiten. Net als bij een auto, kunt u kiezen uit diverse dekkingen. Hieronder leggen we uit welke dekkingen er zijn.

Wat is een scootmobielverzekering?

Voordat u met een scootmobiel de weg op mag, heeft u eerst een verzekering nodig. Op het moment dat uw scootmobiel harder rijdt dan 10km/uur moet u minimaal 16 jaar oud zijn. Gaat uw scootmobiel langzamer? Dan is er geen minimum leeftijd. Met een WA scootmobielverzekering bent u verzekerd voor schade die u aan anderen toebrengt. Dit is de minimale dekking die u nodig heeft.

Bereken nu de premie van uw scootmobielverzekering

Welke dekking moet ik kiezen?

Nu u weet welke dekkingen er zijn voor uw scootmobiel, vraagt u zich wellicht af welke u moet kiezen. De keuze voor de dekking hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. De WA-verzekering wordt vaak gekozen voor oudere scootmobielen met nog maar een geringe waarde. Dit is ook de goedkoopste verzekeringsvorm. De kosten variëren van een paar tientjes tot iets boven de honderd euro voor een jaar. Lees hier meer over de premie van een scootmobielverzekering. 

Echter, een scootmobiel met een waarde van een paar duizend euro verzeker je niet uitsluitend tegen wettelijke aansprakelijkheid. Bij een ongeval door jouw schuld wordt met deze dekking namelijk de schade aan jouw scootmobiel niet uitgekeerd door jouw verzekeraar. In dat geval kies je voor de allrisk dekking.

Verzekering scootmobiel verplicht?

Een scootmobiel heeft geen kenteken, zoals een bromfiets of auto maar valt toch onder de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM). Dit betekent dat u voor uw scootmobiel minimaal een WA-verzekering nodig hebt. Na het afsluiten van uw scootmobielverzekering ontvangt u een verzekeringsplaatje dat u achterop uw scootmobiel moet monteren.

Aanvullende verzekeringen scootmobiel: verhaalrechtsbijstand

Wanneer u een scootmobielverzekering afsluit, kunt u zich nog aanvullend verzekeren voor verhaalrechtsbijstand. Met deze dekking wordt in het geval van een ongeluk, de schade en bijkomende kosten van de schade ten gevolge van het ongeluk, verhaald op de tegenpartij indien deze aansprakelijk is.

Bereken nu de premie van uw scootmobielverzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 08-09-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op