Kan ik een scootmobielverzekering overschrijven op naam iemand anders?

Bent u van plan een scootmobiel te gaan kopen of te verkopen? Dan vraagt u zich misschien af hoe het zit met de scootmobielverzekering. Is het mogelijk om een scootmobielverzekering over te schrijven op naam van iemand anders? En hoe werkt dit dan precies? Wij leggen het u uit in dit artikel.

Scootmobiel overschrijven

Stel u heeft een vriend of vriendin die een scootmobiel heeft, maar hij of zij wil is van plan deze te gaan verkopen. De scootmobiel is nog in goede staat en u wilt deze overnemen. Er zit nog een geldige scootmobielverzekering op. De meeste scootmobielverzekeringen hebben een looptijd van een jaar, van mei tot mei. U vraagt zich af of u de bestaande verzekering van uw vriend/vriendin kunt overnemen. Kan de huidige eigenaar dan de lopende scootmobielverzekering op naam van iemand anders zetten? Het antwoord is nee. Het is niet mogelijk om uw scootmobielverzekering op naam van iemand anders te zetten. Een scootmobielverzekering is persoonsgebonden. Als koper van een scootmobiel, dient u dus altijd zelf een eigen scootmobielverzekering af te sluiten.

Besparen op uw scootmobielverzekering? Vergelijk premies!

Heb ik een nieuwe scootmobielverzekering nodig?

Wanneer u een scootmobiel heeft gekocht, dan bent u verplicht een scootmobielverzekering af te sluiten.Ook al heeft de scootmobiel geen kenteken. Uw scootmobiel moet tenminste een WA-verzekerd zijn, voor  schade die u met uw scootmobiel in het verkeer aan anderen toebrengt. Die verplichting vloeit voort uit Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Nadat u een verzekering hebt afgesloten ontvangt u een verzekeringsplaatje dat u achterop uw scootmobiel moet monteren.

Bereken direct de premie van uw scootmobielverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 12-12-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op