Bereken de premie voor een Scootmobielverzekering

U kiest voor de scootmobielverzekering waarvoor u de laagste premie verschuldigd bent, maar u wilt kwalitatief wel een goede verzekering. Bij het vergelijken van de opties gaat u niet blind voor de laagste premie. Bij schade wilt u namelijk wel terug kunnen vallen op uw scootmobielverzekering.

Het verzekeren van een scootmobiel regelt u eenvoudig online. Waarschijnlijk kunt u  hiervoor niet terecht bij de verzekeraar waar ook uw overige verzekeringen lopen. De meeste verzekeraars bieden de scootmobielverzekering namelijk niet aan. Wij kunnen u helpen bij het verzekeren van uw scootmobiel. Bereken de kosten online.

Waar is de premie van de scootmobielverzekering van afhankelijk?

De scootmobielverzekering is een relatief eenvoudige verzekering. Verzekeraars laten de premie namelijk niet afhangen van factoren als het aantal schadevrije jaren, het gewicht van de scootmobiel en hoe vaak het voertuig wordt gebruikt. Of het gaat om een overdekte of een open scootmobiel maakt voor de premie wel een verschil. Natuurlijk wordt er ook gekeken naar de verzekeringsvorm van uw keuze. De uitgebreide all risk verzekering is uiteraard duurder dan de WA-verzekering. Ook de leeftijd van de bestuurder kan een rol spelen.

Welke verzekeringsvorm kies ik?

De WA scootmobielverzekering is verplicht. Dit is ook de goedkoopste verzekeringsvorm. De kosten variëren van een paar tientjes tot iets boven de honderd euro voor een jaar. Voor de niet overdekte scootmobiel wordt een lagere premie gevraagd in vergelijking met de overdekte. De WA + diefstal is een beperkt bedrag duurder, maar de dekking is natuurlijk ook iets ruimer. De hoogste premie betaalt u voor de all risk scootmobielverzekering. De premie is in dat geval ook afhankelijk van de cataloguswaarde van de scootmobiel.

Loopt de verzekering tot 1 mei?

In tegenstelling tot de meeste andere schadeverzekeringen sluit u de scootmobielverzekering af tot 1 mei. Per 1 mei gaat een nieuw verzekeringsjaar in. Bijvoorbeeld een verzekering afgesloten op 1 februari heeft een looptijd tot 1 mei. U krijgt een polis en een verzekeringsplaatje thuisgestuurd met een geldigheid tot 1 mei. Eind april krijgt u de polis en het plaatje thuisgestuurd voor het nieuwe verzekeringsjaar.

Kiezen voor een lage premie of een ruime dekking?

U hoeft niet te kiezen voor kwaliteit of een lage premie. Het enige wat u doet is het vergelijken via Alpina.nl. Wij hebben de beste verzekeringsopties al voor u geselecteerd. Op deze manier kunt u profiteren van de beste dekking tegen de laagste kosten. Kiest u nu voor de WA + diefstal of de all risk? In het nieuwe verzekeringsjaar kunt u opnieuw vergelijken. Zo houd u de kosten laag en krijgt u een verzekering op maat.

Klanten over een scootmobielverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 45 reviews
03-01-2022
John Snaaijer
jammer om te moeten wachten op dooroophn
12-11-2021
Sips
Overzichtelijke website verzekering makkelijk afgesloten. Na afsluiten zou ik een bevestigingsmail krijgen dat deze in goed orde is ontvangen. Mail is niet binnen gekomen. Moet ik toch weer contact opnemen en is er in hun systeem iets misgegaan. Kan gebeuren anderzijds moet ik wel die handeling doen en de tijd ervoor vrij maken om erachteraan te gaan. Dan kan ik dikwijls net zo goed telefonisch de verzekering afsluiten. Het is opgelost maar vind het onnodig.
02-06-2021
Marielouise den ouden
Nadat ik alles had ingevuld kreeg ik netjes gelijk bericht dat de verzekering werd gecontroleerd en dat ik waarschijnlijk binnen 10 minuten tot een uur iets zou horen (maximaal 48 uur stond er ook bij) maar toen ik na een dag nog niks had gehoord even een berichtje gestuurd via facebook en binnen een paar minuten was het geregeld. Nu wachten op de verzekeringsmaarschappij totdat zij mijn "sticker" opsturen en dan genieten van mijn scootmobiel! Prims service tot nu toe dus

Bereken de premie voor een scootmobielverzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 19-01-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op