Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bereken de premie voor een Scootmobielverzekering

U kiest voor de scootmobielverzekering waarvoor u de laagste premie verschuldigd bent, maar u wilt kwalitatief wel een goede verzekering. Bij het vergelijken van de opties gaat u niet blind voor de laagste premie. Bij schade wilt u namelijk wel terug kunnen vallen op uw scootmobielverzekering.

Het verzekeren van een scootmobiel regelt u eenvoudig online. Waarschijnlijk kunt u  hiervoor niet terecht bij de verzekeraar waar ook uw overige verzekeringen lopen. De meeste verzekeraars bieden de scootmobielverzekering namelijk niet aan. Wij kunnen u helpen bij het verzekeren van uw scootmobiel. Bereken de kosten online.

Waar is de premie van de scootmobielverzekering van afhankelijk?

De scootmobielverzekering is een relatief eenvoudige verzekering. Verzekeraars laten de premie namelijk niet afhangen van factoren als het aantal schadevrije jaren, het gewicht van de scootmobiel en hoe vaak het voertuig wordt gebruikt. Of het gaat om een overdekte of een open scootmobiel maakt voor de premie wel een verschil. Natuurlijk wordt er ook gekeken naar de verzekeringsvorm van uw keuze. De uitgebreide all risk verzekering is uiteraard duurder dan de WA-verzekering. Ook de leeftijd van de bestuurder kan een rol spelen.

Welke verzekeringsvorm kies ik?

De WA scootmobielverzekering is verplicht. Dit is ook de goedkoopste verzekeringsvorm. De kosten variëren van een paar tientjes tot iets boven de honderd euro voor een jaar. Voor de niet overdekte scootmobiel wordt een lagere premie gevraagd in vergelijking met de overdekte. De WA + diefstal is een beperkt bedrag duurder, maar de dekking is natuurlijk ook iets ruimer. De hoogste premie betaalt u voor de all risk scootmobielverzekering. De premie is in dat geval ook afhankelijk van de cataloguswaarde van de scootmobiel.

Loopt de verzekering tot 1 mei?

In tegenstelling tot de meeste andere schadeverzekeringen sluit u de scootmobielverzekering af tot 1 mei. Per 1 mei gaat een nieuw verzekeringsjaar in. Bijvoorbeeld een verzekering afgesloten op 1 februari heeft een looptijd tot 1 mei. U krijgt een polis en een verzekeringsplaatje thuisgestuurd met een geldigheid tot 1 mei. Eind april krijgt u de polis en het plaatje thuisgestuurd voor het nieuwe verzekeringsjaar.

Kiezen voor een lage premie of een ruime dekking?

U hoeft niet te kiezen voor kwaliteit of een lage premie. Het enige wat u doet is het vergelijken via Alpina.nl. Wij hebben de beste verzekeringsopties al voor u geselecteerd. Op deze manier kunt u profiteren van de beste dekking tegen de laagste kosten. Kiest u nu voor de WA + diefstal of de all risk? In het nieuwe verzekeringsjaar kunt u opnieuw vergelijken. Zo houd u de kosten laag en krijgt u een verzekering op maat.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken de premie voor een scootmobielverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op