Wat te doen bij schade aan uw scootmobiel?

Wanneer u schade heeft aan uw scootmobiel is dit natuurlijk heel erg vervelend. Heeft u via Alpina uw scootmobielverzekering afgesloten? Dan zullen wij er alles aan doen om de schadeafwikkeling zo snel mogelijk te laten verlopen. Om dit goed te kunnen regelen is het belangrijk om te weten wat u moet doen bij schade aan uw scootmobiel.

Schade scootmobiel door aanrijding

Heeft u schade aan uw scootmobiel door een aanrijding? Dit is wat u moet doen:

  • Na een aanrijding vult u direct een Europees schadeformulier in. Beide partijen die bij de aanrijding betrokken zijn, moeten dit formulier invullen. Let op! Onderteken alleen het formulier als u het beide eens bent met wat er op het formulier staat.
  • Erken geen schuld en doe geen uitspraken over een schadevergoeding.
  • Bel de politie en noteer ook de naam van de agent en het adres van het politiebureau op het schadeformulier.
  • Zijn er getuigen die de aanrijding hebben gezien?  Noteer ook de gegevens van deze getuigen.
  • Maak met uw telefoon foto’s van de schade en toedracht.
  • Kunt u niet verder rijden door de schade? Neem dan contact op met ons via telefoonnummer: 088-688 3717
  • Kunt u wel verder rijden na het ongeval? U kunt de schade online bij ons melden of telefonisch als u weer thuis bent, wel zo spoedig mogelijk.

Schadeformulier invullen

Bij een schade aan uw scootmobiel is het belangrijk dat u het schadeformulier volledig invult. Zowel de voor- als de achterkant. Bekijk onze video waarin wij u precies uitleggen hoe het invullen in zijn werk gaat.

Schade scootmobiel door eenzijdig ongeluk

Bij een eenzijdig ongeluk met uw scootmobiel, zijn er geen andere partijen betrokken. De schuldvraag speelt in dit geval geen rol. Ook bij een eenzijdige schade vult u het Europees schadeformulier in. Neem vervolgens zo snel mogelijk contact op met ons  op telefoonnummer:088-688 3717  om de vervolgstappen te bespreken.

Hoe snel moet ik de schade aan mijn scootmobiel melden?

Het is belangrijk om een schade zo snel mogelijk te melden. Hoe sneller de schade bekend is, hoe sneller deze verwerkt kan worden en hoe sneller u de scootmobiel kunt laten repareren. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben in hun polisvoorwaarden staan dat zij in ieder geval binnen 3 dagen na de aanrijding of het ongeval op de hoogte willen zijn.

Verhaalservice

Alpina werkt samen met 112schade.nl voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij.
Heeft iemand bij u schade veroorzaakt maar heeft u geen dekking op uw eigen polis, dan kan 112schade.nl u volledig kosteloos helpen bij het verhalen van uw schade op de tegenpartij.

112schade

Bereken direct de premie van uw scootmobielverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 10-02-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op