Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bouw ik schadevrije jaren op bij mijn scootmobielverzekering?

Met een scootmobielverzekering verzekert u uw scootmobiel tegen bijvoorbeeld schade bij aanrijding of diefstal. Bij het bepalen van de premie is het aantal schadevrije jaren niet van belang. In tegenstelling tot andere gemotoriseerde voertuigen, bouwt u geen schadevrije jaren op bij een scootmobielverzekering. 

Schadevrije jaren bij een scootmobielverzekering

Hoeveel jaren u schadevrij heeft gereden is niet van belang bij een scootmobielverzekering. Verzekeraars nemen dit namelijk niet mee in het berekenen van de premie. U bouwt dus geen schadevrije jaren met een scootmobiel. Van een no-claim korting is dus ook geen sprake. Heeft u een schade? Dit heeft verder geen gevolgen voor uw premie.Bij een autoverzekering bouwt u wel schadevrije jaren op. Bij schade valt u dan ook terug op de bonus-malus ladder. Dit houdt in dat u meer premie gaat betalen.

Scootmobielverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Hoe wordt de premie van uw scootmobielverzekering berekend?

De scootmobielverzekering is een relatief eenvoudige verzekering. Factoren zoals het aantal schadevrije jaren, het gewicht van de scootmobiel en hoe vaak het voertuig wordt gebruikt, zijn niet van belang bij het vaststellen van de premie. Verzekeraars kijken wel of het gaat  om een overdekte of een open scootmobiel. Natuurlijk wordt er ook gekeken naar de verzekeringsvorm van uw keuze. De uitgebreide allrisk verzekering is uiteraard duurder dan de WA-verzekering. Daarnaast kan ook de leeftijd van de bestuurder een rol spelen.

welke scootmobielverzekering afsluiten

Hoe kunt u verzekeringen voor de scootmobiel vergelijken?

In vergelijking met de meeste andere motorrijtuigen, zijn er relatief weinig verzekeraars die verzekeringen aanbieden voor de scootmobiel. Bij Alpina hebben we een aantal verzekeraars al voor u geselecteerd. U kunt op Alpina.nl in een paar stappen inzichtelijk krijgen wat deze verzekering voor u kost. De scootmobielverzekering is een relatief eenvoudige verzekering om te vergelijken. Bovendien is het een relatief goedkope verzekering. Toch is het belangrijk om te vergelijken op prijs, maar ook op voorwaarden. Zo kiest u een scootmobielverzekering die passend is voor uw situatie.

Scootmobielverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Scootmobielverzekering vergelijken

Vergelijk op onze website de premie voor een scootmobielverzekering en sluit de verzekering direct af. Dit kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Op die manier komt u erachter welke verzekering het beste bij u past. Bij het vergelijken van scootmobielverzekeringen zijn er verschillende premiebepalende factoren:

  1. De gekozen dekking
  2. Het type scootmobiel (open of overdekt)
  3. Uw leeftijd kan een rol spelen

 

Scootmobielverzekering berekenen

Bij het berekenen van de premie voor een scootmobielverzekering zult u als eerste naar de hoogte van de premie kijken. Toch is de dekking minstens zo belangrijk. Kiest u voor een lage premie of een ruime dekking? Wanneer u via alpina.nl de premie berekent, krijgt u kwaliteit voor een lage premie. Wij hebben de beste opties al voor u geselecteerd.

Scootmobielverzekering afsluiten

Ondanks dat een scootmobiel geen kenteken heeft, bent u vanaf het moment dat de scootmobiel op uw naam staat verplicht om een verzekering af te sluiten. Na het afsluiten van een scootmobielverzekering ontvangt u van de verzekeraar een verzekeringsplaatje. U bent verplicht om het verzekeringsplaatje achterop uw scootmobiel te monteren. U ontvangt jaarlijks een nieuw verzekeringsplaatje.

Bereken de premie van uw scootmobielverzekering

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op