WA dekking bij een scootmobielverzekerig

Voor een scootmobiel is de WA-verzekering verplicht. Afhankelijk van de waarde van de scootmobiel kies je eventueel voor een uitgebreidere dekking. Kiezen voor de WA verzekering houdt in dat je jouw eigen schade aan het voertuig niet uitgekeerd krijgt. Is jouw schade te verhalen op de veroorzaker van de schade? In dat geval kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen, maar dat gaat jouw verzekeraar niet voor jou doen.

Wanneer is de WA-verzekering verplicht?

Zodra je de scootmobiel gebruikt moet deze verzekerd zijn. Ook als je niet op de openbare weg komt met het voertuig. Het wel of niet verzekerd zijn van de scootmobiel blijkt uit het verzekeringsplaatje achterop het voertuig. Als deze niet gemonteerd is tijdens een ongeval, biedt de verzekeraar geen dekking. Het verzekeringsplaatje is namelijk een vereiste voor het verzekerd zijn.

Wanneer volgt er een uitkering?

De verzekeraar keert uit bij schade aangericht door de verzekerde scootmobiel. Het kan gaan om materiële schade, maar ook letselschade keert de verzekeraar uit. Materiële schade is bijvoorbeeld schade aangericht aan een geparkeerd staande auto. Letselschade kan ontstaan door het aanrijden van een fietser. Een scootmobiel is een motorrijtuig. Bij een aanrijding met een voetganger of een fietser, ligt de schuld in vrijwel alle gevallen bij de bestuurder van de scootmobiel. Fietsers en voetgangers worden wettelijk namelijk beschermd omdat ze gezien worden als zwakke verkeersdeelnemers.

Kan de scootmobiel uitgebreider verzekerd worden?

Ja, dat is mogelijk. Naast de WA-verzekering kun je namelijk ook kiezen voor de WA + diefstaldekking of de allrisks scootmobielverzekering. Aan de naam WA + diefstal kun je al aflezen welke dekking deze verzekering biedt. De allrisks wordt ook wel WA-cascogenoemd. Naast de WA en de diefstaldekking vergoedt deze verzekeringsvorm ook schade aan de scootmobiel door bijvoorbeeld een aanrijding of door vandalisme. Uiteraard zijn de uitgebreidere verzekeringsvormen duurder. De hoogte van de premie is voor een groot deel afhankelijk van de waarde van de scootmobiel.

Is de WA-verzekering een verstandige keuze?

De WA-verzekering wordt vaak gekozen voor oudere scootmobielen met nog maar een geringe waarde. Een scootmobiel met een waarde van een paar duizend euro verzeker je niet uitsluitend tegen wettelijke aansprakelijkheid. Bij een ongeval door jouw schuld wordt met deze dekking namelijk de schade aan jouw scootmobiel niet uitgekeerd door jouw verzekeraar. In dat geval kies je voor de allrisks dekking. Voor een oudere scootmobiel kun je de WA + diefstal overwegen. Je kunt de keuze ook af laten hangen van de verschillen in premie. Vaak kan het namelijk uit om iets meer te betalen voor een uitgebreidere dekking.

Welke verzekeringsvorm kiest u?

Naast de verplichte WA scootmobielverzekering heeft u de keuze uit twee uitgebreidere dekkingen:

Er zijn maar weinig verzekeraars die verzekeringen aanbieden voor de scootmobiel. De verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Vooral voor een nieuwe scootmobiel en voor oudere voertuigen met een hoge dagwaarde is de WA-verzekering te beperkt. Voor deze motorrijtuigen kunt u ook kiezen voor WA-casco(allrisk). De WA-casco(of allrisk) biedt de meest uitgebreide dekking en vergoedt bijna alle schades.

Klanten over een invalidenwagenverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 45 reviews
03-01-2022
John Snaaijer
jammer om te moeten wachten op dooroophn
12-11-2021
Sips
Overzichtelijke website verzekering makkelijk afgesloten. Na afsluiten zou ik een bevestigingsmail krijgen dat deze in goed orde is ontvangen. Mail is niet binnen gekomen. Moet ik toch weer contact opnemen en is er in hun systeem iets misgegaan. Kan gebeuren anderzijds moet ik wel die handeling doen en de tijd ervoor vrij maken om erachteraan te gaan. Dan kan ik dikwijls net zo goed telefonisch de verzekering afsluiten. Het is opgelost maar vind het onnodig.
02-06-2021
Marielouise den ouden
Nadat ik alles had ingevuld kreeg ik netjes gelijk bericht dat de verzekering werd gecontroleerd en dat ik waarschijnlijk binnen 10 minuten tot een uur iets zou horen (maximaal 48 uur stond er ook bij) maar toen ik na een dag nog niks had gehoord even een berichtje gestuurd via facebook en binnen een paar minuten was het geregeld. Nu wachten op de verzekeringsmaarschappij totdat zij mijn "sticker" opsturen en dan genieten van mijn scootmobiel! Prims service tot nu toe dus

Bereken nu de premie van uw scootmobielverzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 23-11-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op