Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Waar moet op letten bij het afsluiten van een scootmobielverzekering?

Een scootmobiel is een uitkomst voor als u slechter ter been bent. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat een scootmobiel een motorvoertuig is en dat u dus een scootmobielverzekering nodig heeft. In ieder geval bent u verplicht minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor uw scootmobiel. Zo bent u verzekerd tegen schade waarvoor u zelf aansprakelijk kan worden gesteld. Bij het verzekeren van uw scootmobiel is prijs en kwaliteit natuurlijk belangrijk, maar er zijn nog een aantal dingen waar u op moet letten bij het verzekeren van uw scootmobiel.

Scootmobielverzekering afsluiten; waar moet ik op letten?

Wanneer u een scootmobielverzekering gaat afsluiten zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Een WA-verzekering is minimaal verplicht. Op het moment dat een scootmobiel op uw naam staat, heeft u een verzekeringsplicht. Doet u dit niet, dan loopt u een risico op een bekeuring voor het onverzekerd rondrijden. Het wordt pas echt een probleem wanneer u met uw onverzekerde scootmobiel een ongeluk veroorzaakt. In dit geval kunt u de veroorzaakte schade niet verhalen op uw verzekeraar. Hoewel een scootmobiel maar een lage snelheid kan bereiken, een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een WA-dekking bent u verzekerd voor schade die u aan anderen aanbrengt met uw scootmobiel.

Scootmobielverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Dekking scootmobielverzekering

Bij het kiezen van een scootmobielverzekering is het van belang te weten wat het verschil is tussen de verschillende dekkingen. De WA-verzekering voor uw scootmobiel is minimaal verplicht. Schade aan uw eigen voertuig is niet verzekerd. Met een WA-casco dekking heeft u een ruimere dekking. Met een WA-casco( allrisk) dekking bent u ook verzekerd voor diefstal, aanrijding (ook door eigen schuld), beschadiging, joyriding of vandalisme. Welke dekking moet u kiezen voor uw scootmobiel? Dit hangt af van uw persoonlijke situatie en uw voorkeur.

Wanneer een scootmobiel verzekeren?

Voordat u een scootmobielverzekering afsluiten, gelden er nog wat regels waaraan voldaan moet worden. Als de scootmobiel harder rijdt dan 10 kilometer per uur, moet u minimaal 16 jaar oud zijn. Gaat het voertuig langzamer? Dan geldt er geen minimumleeftijd. Er is geen rijbewijs nodig voor het besturen van het voertuig.

waar op letten scootmobielverzekering

Scootmobielverzekering afsluiten; wanneer mag u de weg op?

Tot slot nog een belangrijk punt waar u op moet letten bij het afsluiten van uw scootmobielverzekering. Uw scootmobiel heeft geen kenteken zoals een auto of motor. Maar u moet wel kunnen aantonen op de weg dat uw voertuig verzekerd is. Na het afsluiten van uw scootmobielverzekering ontvangt u binnen enkele dagen een verzekeringsplaatje thuis gestuurd. Deze moet u op uw scootmobiel bevestigen. Let op: u mag pas de weg op met uw scootmobiel op het moment dat u het verzekeringsplaatje binnen heeft. Tegenwoordig is het verzekeringsplaatje vervangen door een sticker, deze heeft dezelfde status als een verzekeringsplaatje. Wist u dat er ook verkeersregels zijn voor de scootmobiel? Lees hier welke regels er zijn voor bestuurders van een scootmobiel.

 Alpina Pluspakket

Verhaalservice

Alpina werkt samen met 112schade.nl voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij.
Heeft iemand bij u schade veroorzaakt maar heeft u geen dekking op uw eigen polis, dan kan 112schade.nl u volledig kosteloos helpen bij het verhalen van uw schade op de tegenpartij.

Bereken online de premie van uw scootmobielverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op