800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Wat heb ik nodig voor het afsluiten van een scootmobielverzekering?

Bij Alpina kunt u gemakkelijk online uw scootmobielverzekering afsluiten. U kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week verzekeringen vergelijken. Heeft u een verzekering gevonden die bij u past? Dan kunt u deze direct in een paar stappen afsluiten. Wat heeft u nodig om een scootmobielverzekering af te sluiten?

Scootmobielverzekering afsluiten: wat heb je nodig?

Als u een scootmobielverzekering gaat vergelijken en afsluiten, hebben wij van u de volgende gegevens nodig:

  1. Uw geboortedatum; leeftijd kan een rol spelen in de premie.
  2. Wat is het type scootmobiel wat u wilt verzekeren: open of overdekt?
  3. Wat is de gewenste dekking? WA of WA-casco ( Allrisk).

Welke dekking u kiest is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en situatie.  Afhankelijk van de verzekeraar kunt u zich soms nog aanvullend verzekeren. Na het invullen van de gegevens drukt u op vergelijken.Vervolgens krijgt u te zien welke scootmobielverzekering het beste bij u past. Lees hier meer over hoe je een scootmobielverzekering afsluit.

Bereken in enkele stappen uw scootmobielverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

Berekenen van een scootmobielverzekering

De premie van een scootmobielverzekering is natuurlijk een belangrijke factor in het kiezen van een passende verzekering. Vergeet echter niet dat de dekking minstens zo belangrijk is. Kiest u voor een lage premie of een ruime dekking? Wanneer u via alpina.nl de premie berekent, krijgt u kwaliteit voor een lage premie. Wij hebben de beste opties al voor u geselecteerd.

Voor welke dekking moet ik kiezen?

Als u weet welke dekkingen er zijn voor uw scootmobiel en wat de kosten zijn, vraagt u zich wellicht af welke u moet kiezen. De keuze voor de dekking hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. De WA-verzekering wordt vaak gekozen voor oudere scootmobielen met nog maar een geringe waarde. Dit is ook de goedkoopste verzekeringsvorm. De kosten variëren van een paar tientjes tot iets boven de honderd euro voor een jaar.

Is uw scootmobiel wat duurder en nog meer geld waard? Dan verzekert u zich uiteraard niet alleen tegen wettelijke aansprakelijkheid. Wanneer u een ongeval heeft door uw schuld, wordt de schade aan uw scootmobiel niet uitgekeerd door uw verzekeraar. In dit geval kunt u beter kiezen voor de allrisk dekking. Met deze dekking bent u ook verzekerd wanneer u zelf schade maakt.

Scootmobielverzekering afsluiten

Ondanks dat een scootmobiel geen kenteken heeft, bent u vanaf het moment dat de scootmobiel op uw naam staat verplicht om een verzekering af te sluiten. Na het afsluiten van een scootmobielverzekering ontvangt u van de verzekeraar een verzekeringsplaatje. U bent verplicht om het verzekeringsplaatje achterop uw scootmobiel te monteren. U ontvangt jaarlijks een nieuw verzekeringsplaatje.

 Alpina Pluspakket

Verhaalservice

Alpina werkt samen met 112schade.nl voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij.
Heeft iemand bij u schade veroorzaakt maar heeft u geen dekking op uw eigen polis, dan kan 112schade.nl u volledig kosteloos helpen bij het verhalen van uw schade op de tegenpartij.

In enkele stappen uw scootmobielverzekering afsluiten

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op