800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
kerktoren

Verzekeringen voor kerken

Advies op maat?

Tegenwoordig krijgen verkochte kerken steeds vaker een nieuwe bestemming. Bijvoorbeeld als bibliotheek, horecagelegenheid, zorginstelling of hotel. Als je als zakelijke ondernemer een kerk koopt, ben je eigenaar van een bijzonder pand. Kerken hebben natuurlijk een uniek karakter, bijzondere geschiedenis en vaak aantrekkelijke locatie. Niet zo vreemd dus dat het herbestemmen van kerken steeds vaker gebeurt. Voor een kerk zijn er, net als voor ieder ander bedrijfspand, verzekeringen nodig om jou en je bedrijf te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen. Met de juiste verzekeringen kun je met een gerust hart blijven ondernemen.

Risico’s bij het verzekeren van een kerk

Kerken hebben natuurlijk historische en culturele waarde. Daarom zijn er aan het verzekeren van een kerk wel een aantal risico’s gebonden. Als een brand, storm of natuurramp de kerk beschadigd of zelfs verwoest, kunnen de kosten flink oplopen. Dit komt doordat ook alle unieke elementen van de kerk opnieuw moeten worden gebouwd. Daarnaast kun je als ondernemer altijd te maken krijgen met aansprakelijkheidsschade, wat je bedrijfsactiviteiten ook zijn. Het is daarom van cruciaal belang voor kerken om verzekeringen op maat te hebben die niet alleen de materiële schade dekken, maar ook bescherming bieden tegen aansprakelijkheid en andere potentiële risico’s.

Belangrijke verzekeringen voor een kerk

Een kerk is een bijzonder en uniek gebouw. Dat betekent dat de verzekering voor een dergelijk pand maatwerk is. Natuurlijk wil je je kerk goed beschermen. Dat doe je met de juiste maatregelen en verzekeringen. Onderstaande verzekeringen kunnen goed van pas komen.

Gebouwenverzekering

Een gebouwenverzekering is van cruciaal belang voor kerken, omdat het dekking biedt voor schade aan het kerkgebouw zelf. Dit omvat schade door brand, blikseminslag, storm, vandalisme en andere onverwachte gebeurtenissen. Kerken hebben vaak historische architectuur en waardevolle kunstwerken, waardoor de kosten van herstel na een calamiteit enorm kunnen zijn. Een gebouwenverzekering helpt bij het beschermen van de financiële stabiliteit van de kerk door de kosten van herstel of herbouw te dekken.

Inventarisverzekering

Een inventarisverzekering is essentieel voor het bescheren van kostbare bezittingen binnen de kerk, zoals je bedrijfsinventaris. Deze verzekering dekt schade, diefstal en verlies van inventaris, zodat je bedrijf snel kan herstellen zonder aanzienlijke financiële lasten. De waarde van de inventaris kan aanzienlijk zijn, en een inventarisverzekering biedt gemoedsrust tegen verlies of schade.

CAR-verzekering

Voor kerken die renovaties, uitbreidingen of bouwprojecten ondergaan, is een CAR-verzekering van groot belang. Deze verzekering dekt schade aan het gebouw en de constructiewerkzaamheden zelf tijdens de bouwperiode. Het beschermt zowel de kerk als de aannemers tegen onvoorziene gebeurtenissen, zoals bouwfouten, brand en diefstal, die kunnen optreden tijdens de bouw.

Advies op maat?

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op