Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Nederlandse bedrijven voorop in cyberbeveiliging

Steeds meer Nederlandse bedrijven zien de gevaren van cybercriminaliteit. Dit blijkt uit het aantal maatregelen dat bedrijven treffen om een cyberaanval te voorkomen. Door de grote toename van het digitale verkeer blijft het gevaar van cybercriminaliteit de komende jaren aanwezig. Een cyberverzekering lijkt dan ook geen overbodige luxe meer. Heeft uw bedrijf al maatregelen getroffen om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan?

Groeiend risico voor bedrijven

Nederlanders zijn vaker slachtoffer van cyberdelicten dan van andere soorten delicten. Deze vorm van digitale criminaliteit leidt dan ook tot veel schade. Dit kan zijn in de vorm van gemiste omzet, het verlies van klanten, maar ook het nemen van maatregelen om een eventuele (volgende) hack te voorkomen. Steeds meer bedrijven investeren dan ook in cyberbeveiliging. Als het gaat om cyberbeveiliging loopt Nederland, internationaal gezien, voorop. Onder andere door sterke wachtwoorden, extra authenticatie en een VPN (Virtual Private Network) verbinding bij thuiswerken, zorgen voor een goede beveiliging van uw systemen.

Met name grote bedrijven met meer dan 500 werknemers doen er alles aan om een cyberaanval te voorkomen. MKB-bedrijven hebben een beveiligingsachterstand ten opzichte van grote bedrijven. Hierdoor lopen zij risico’s die vermeden kunnen worden.

Bereken direct de premie voor uw cyberverzekering

Nederland-voorop-in-cyberbeveiliging

Wat doet u om uw bedrijf te beschermen?

Er zijn relatief eenvoudige maatregelen die u zelf kunt treffen om te voorkomen dat uw bedrijf slachtoffer wordt van internetcriminelen. Zo is een goed antivirus systeem onmisbaar. Daarnaast is het belangrijk dat u sterke wachtwoorden gebruikt en u dit ook door uw medewerkers laat doen. Het goed informeren van uw werknemers is dus ook van groot belang.

Internetcriminelen zitten natuurlijk ook niet stil. Zij gaan steeds geraffineerder te werk. De phishing-mailtjes worden zo professioneel dat ze bijna niet van echt meer te onderscheiden zijn. Ook proberen ze steeds vaker via Whatsapp of telefoon achter belangrijke gegevens te komen. Zorg dat u hier goed op voorbereid bent en weet dat dit altijd kan gebeuren.

Alpina biedt de mogelijkheid om een cyberverzekering voor uw bedrijf af te sluiten.

Heeft u vragen over (de dekking van) een cyberverzekering? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag! Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883712.

Bereken direct de premie van uw cyberverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op