Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Is een cyberverzekering voor mijn bedrijf noodzakelijk?

De gevolgen van een cyberaanval zijn vaak immens. Krijgt uw bedrijf hiermee te maken, dan zullen de kosten hoog oplopen. Uw bedrijf kan gehackt worden of uw bedrijfsgegevens kunnen op straat komen te liggen. Als slachtoffer moet u meestal zelf opdraaien voor de kosten. U kunt hier echter een cyberverzekering voor afsluiten. Is een cyberverzekering voor uw bedrijf noodzakelijk?

Groeiend risico voor bedrijven

Ongeveer 80% van de bedrijven binnen Europa is wel eens in aanraking gekomen met een vorm van cybercriminaliteit. Bedrijven zijn bang en lopen een groeiend risico om online slachtoffer te worden van internetcriminelen. De vraag naar cyberverzekeringen groeit dan ook fors. De financiële gevolgen zijn vaak enorm. Wat is in dit geval een verstandige keuze? Sluit u een cyberverzekering af of niet? Is dit echt noodzakelijk?

cyberverzekering-noodzakelijk

Heb ik een cyberverzekering nodig?

Of het noodzakelijk is om uw bedrijf te verzekeren tegen cybercriminaliteit hangt van verschillende factoren af. Belangrijk is om na te gaan hoeveel risico uw bedrijf loopt. Cybercriminaliteit is op dit moment een zeer snel groeiende vorm van criminaliteit. Heeft u maatregelen getroffen om de kans op een cyberaanval zo klein mogelijk te maken? Welke maatregelen zou u nog kunnen nemen om de kans te verkleinen? Hoe hoog is de schade binnen uw bedrijf wanneer u slachtoffer wordt van internetcriminelen? Dit zijn allemaal belangrijke vragen om hierbij te beantwoorden.
De maandpremie van een cyberverzekering is afhankelijk van uw jaaromzet en het maximaal verzekerd bedrag per aanspraak. Wilt u weten wat een cyberverzekering voor uw bedrijf kost? U kunt hieronder gemakkelijk een premieberekening maken.

Bereken direct de premie voor uw cyberverzekering

Dekking van een cyberverzekering

Voordat u een cyberverzekering gaat afsluiten en u bepaald heeft of dat dit voor uw bedrijf noodzakelijk is, is het belangrijk om te kijken naar de dekking van deze verzekering. Een cyberverzekering dekt wettelijke aansprakelijkheid, bedrijfsschade, kosten van crisismanagement en de eigen schade. Lees ook de polisvoorwaarden goed door. Er kunnen bepaalde voorwaarden van toepassing zijn. Zo is het mogelijk dat uw computer over bepaalde antivirus software moet beschikken of dat het personeel van uw bedrijf goed op de hoogte moet zijn gesteld van de risico’s en voldoende moet zijn bijgeschoold.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of sluit desgewenst direct de verzekering af.

Alpina biedt de mogelijkheid om een cyberverzekering voor uw bedrijf af te sluiten.

Heeft u vragen over (de dekking van) een cyberverzekering? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag! Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883712.

Bereken direct de premie van uw cyberverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op