Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Zijn uw medewerkers op de hoogte van cybercriminaliteit?

Meer dan de helft van de Nederlanders is bang voor internetcriminaliteit. Er vinden dagelijks cyberaanvallen plaats, dus deze angst is niet geheel onterecht. Alleen een cyberverzekering afsluiten is vaak niet genoeg. De oorzaak blijkt regelmatig (deels) bij de medewerkers te liggen.

Vaak zijn medewerkers niet voldoende op de hoogte van de gevaren van internetcriminaliteit. Zo gebruiken ze veelal hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites. Daarnaast worden software-updates te lang uitgesteld. Zolang dit op de werkvloer gebeurt, maken zij het internetcriminelen extra makkelijk om toe te slaan.

Medewerkers bewust maken van de gevaren

Het digitaliseren van bedrijven brengt veel kansen met zich mee. De risico’s zijn echter ook behoorlijk groot. Als bedrijf is het belangrijk om te investeren in online veiligheid. Allereerst is het belangrijk om medewerkers op de hoogte te stellen van de mogelijke gevaren. Leg duidelijk uit waarom het belangrijk is om sterke wachtwoorden te gebruiken en te variëren in wachtwoorden. Maak ook het belang van software-updates duidelijk en waarschuw voor e-mails van onbekende afzenders. Laat ze geen e-mails of bestanden openen van personen die ze niet vertrouwen.

Bereken direct de premie voor uw cyberverzekering

Maatwerk

Het risico voor uw bedrijf

Het risico op een cyberaanval verschilt per bedrijf. Vooral bedrijven in de financiële- en energiesector zijn volgens het CBS regelmatig het slachtoffer van internetcriminelen. Eén van de grootste misvattingen op dit gebied is, dat bedrijven denken dat ze geen risico lopen. Redenen die hiervoor dan gegeven worden, zijn: omdat het een kleine onderneming betreft, ze niet over gevoelige informatie beschikken en er naar eigen zeggen niks te halen valt. Voor hackers maakt het doelwit niet altijd uit. Zij kijken naar welke sites makkelijk te hacken zijn. Het maakt dus niet uit hoe klein of groot uw bedrijf is. Iedereen kan slachtoffer worden van deze vorm van criminaliteit.

Belangrijk is dat u het risico niet onderschat en ook uw medewerkers bewust maakt van de mogelijke gevaren.

Alpina biedt de mogelijkheid om een cyberverzekering voor uw bedrijf af te sluiten.

Heeft u vragen over een cyberverzekering? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag! Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883712.

Bereken direct de premie van uw cyberverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op