Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Klusbus-alert: Vervoersdekking voor gereedschap is een must!

U bent ZZP’er en ontdekt tot uw schrik dat op een ochtend uw bestelbus, die ’s nachts altijd op de oprit geparkeerd staat, compleet is leeggeroofd. De dieven haalden de vergrendeling van de deuren door een zijruitje in te slaan, waarna ze er met al uw spullen vandoor zijn gegaan. U schat in dat er voor zo’n 5000 tot 7000 euro aan gereedschap gestolen is. U heeft een WA-verzekering met beperkt casco, maar wanneer u de verzekeringsmaatschappij belt om de schade te melden, hoort u dat uw gereedschap niet verzekerd is. Hoe zit dat?

Verwarring over dekking verzekering

Bij een bedrijfsautoverzekering met beperkt casco of een all-riskverzekering is de schade aan de bestelauto die veroorzaakt wordt door inbraak wel gedekt. Maar wat uit de bestelbus gestolen wordt, of beschadigd raakt, niet. Soms worden ‘niet-autogebonden voorwerpen’ zoals een zonnebril of kinderzitje door de verzekering vergoed. Hierdoor kunt u in de veronderstelling zijn dat uw polis ook de zakelijke inhoud van uw bestelbus dekt. Dit is niet het geval. Het betreft alleen particuliere bezittingen. U kunt immers ook privé rijden in uw zakelijke auto. Voor uw waardevolle zakelijke gereedschappen of instrumenten moet u daarom een extra vervoersdekking afsluiten.

Zakelijke vervoersdekking

Bij uw bedrijfsautoverzekering of bestelautoverzekering heeft u de mogelijkheid om een vervoersdekking af te sluiten. Deze extra vervoersdekking, vanaf ongeveer 10 euro per maand, zorgt ervoor dat het gereedschap dat in uw auto ligt, altijd meeverzekerd is. Tegen diefstal maar ook bij beschadiging door een ongeval. Dus zowel op de oprit bij u thuis of onderweg, van of naar een klant. U bepaalt zelf de hoogte van het verzekerde bedrag. Uiteraard geldt voor een inbraak dat er wel duidelijke braaksporen moeten zijn om te kunnen claimen.

Advies nodig?

Wij van Alpina.nl raden alle ZZP’ers die rondrijden met een bedrijfsauto vol waardevolle spullen een zakelijke autoverzekering met extra vervoersdekking aan. Voor slechts enkele tientjes per jaar gaat u dan goed verzekerd de weg op en komt u niet voor nare verrassingen te staan. Check onze website www.alpina.nl en bereken zelf eenvoudig welke verzekering bij u past. Hulp nodig? Geen probleem. Neem contact op met onze klantenservice.

Bedrijfsverzekeringen van Alpina

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op