800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Ben ik verzekerd voor een wintersport ongeval?

Gaat u dit jaar op wintersport? Een aantal dagen onbezorgd skiën op besneeuwde pistes.
Toch zitten ongevallen in een klein hoekje en komen ze helaas met enige regelmaat voor. Hoe zit het dan met uw verzekering? We zetten het hieronder voor u op een rijtje.

Verzekerd voor wintersport ongeval

Aansprakelijk bij een ski-ongeval

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren wordt ook wel eens WA-verzekering genoemd. In tegenstelling tot de WA-verzekering voor motorrijtuigen is de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren niet verplicht. Het is echter wel aan te raden om deze verzekering af te sluiten. Aansprakelijkheidsschades kunnen hoog oplopen en de premie is doorgaans relatief laag.

Mocht u betrokken raken bij een ski-ongeval dan kunt u aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer u zelf letselschade heeft opgelopen door toedoen van een andere pistegebruiker, kunt u deze skiër aansprakelijk stellen, als hij of zij zich niet aan de gedragsregels heeft gehouden.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Ski-ongeval in het buitenland

Vrijwel alle ski-ongevallen vinden plaats in het buitenland, omdat er in Nederland simpelweg geen besneeuwde bergen zijn. Hierdoor heeft het ski-ongeval een internationaal karakter. De aansprakelijkheidsverzekering biedt meestal ook dekking in het buitenland. U kunt in de polisvoorwaarden nagaan of dit alleen in Europa is of wereldwijd.

Daarnaast is het erg belangrijk voor de verzekering dat u bewijs verzamelt, om een ander voor de door u geleden letselschade aansprakelijk te houden. Dit kan door het maken van foto’s van het ongeval. Ook is het raadzaam om naam en telefoonnummer van omstanders te noteren, zodat zij als getuigen kunnen dienen, mocht dit nodig zijn.

Om ongevallen te voorkomen zijn er regels opgesteld voor alle pistegebruikers.

10 regels op de piste

De Fédération Internationale de Ski (FIS) heeft 10 officiële regels opgesteld waar skiërs en snowboarders zich aan moeten houden op de piste.

  1. Houd rekening met andere skiërs en snowboarders
  2. Beheers uw snelheid
  3. Kies een veilige route
  4. Haal voorzichtig in
  5. Wees voorzichtig met invoegen en oversteken
  6. Ga niet zomaar stilstaan op de piste
  7. Klim en loop altijd aan de zijkant van de piste
  8. Houd u aan de ‘verkeersborden’ en pistemarkeringen
  9. Verleen altijd hulp bij ongevallen
  10. Zorg ervoor dat u zich altijd kunt legitimeren

Het advies blijft om voor vertrek goed uw verzekeringen te checken, zodat u niet voor (onaangename) verrassingen komt te staan, wanneer u betrokken raakt bij een ongeval op de piste.
Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bereken direct de premie van uw aansprakelijkheidsverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op