Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Waar let u op bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is een onmisbare verzekering. Door uw schuld kunt u namelijk voor honderdduizenden euro’s aan schade aanrichten aan anderen. De veroorzaker van de schade draagt de financiële lasten. U kunt er dus maar beter tegen verzekerd zijn. Waar let u op bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering?

Autobezitters zijn verplicht om de auto te verzekeren tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Zonder auto kunt u ook een flinke schade aanrichten aan anderen. U botst bijvoorbeeld in het winkelcentrum per ongeluk tegen een vrouw die van de roltrap rolt. Ze komt ook nog ongelukkig terecht onderaan de trap. Bij zwaar letsel kunt u een onbetaalbare claim tegemoet zien. Zonder een aansprakelijkheidsverzekering staat u zelf voor de kosten. Dat is financieel waarschijnlijk een onmogelijke opgave.

Waar op letten bij een aansprakelijkheidsverzekering

Let goed op voor wie de aansprakelijkheidsverzekering dekking biedt

De aansprakelijkheidsverzekering kunt u afsluiten voor het gezin. Maar bijvoorbeeld voor alleenstaanden zonder kinderen is de premie lager. Er is namelijk een kleinere kans op schade. Stem de verzekering goed af op de gezinssamenstelling. Zodra de kinderen uit huis zijn kunt u de verzekering weer omgezet naar een aansprakelijkheidsverzekering voor een gezin zonder kinderen. Zolang de kinderen voor studie uitwonend zijn, blijven ze vaak nog meeverzekerd op de polis van de ouders.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Kies een verzekering zonder eigen risico

Bij het vergelijken wordt er hoofdzakelijk gelet op de hoogte van de premie, maar let ook goed op de hoogte van het eigen risico. Vooral bij een kleine schade maakt het een groot verschil of het eigen risico €0 of €100 bedraagt. Met €100 eigen risico kunt u veel schades niet indienen, namelijk als de herstelkosten van een beschadigd object van een ander lager zijn dan €100, keert de verzekeraar niets uit.

Kan uw aansprakelijkheidsverzekering goedkoper?

Het is een naar verhouding een goedkope verzekering. Daarom voelen veel consumenten niet de noodzaak om af en toe de eigen verzekering te vergelijken met het aanbod van andere verzekeraars. Dat is een gemiste kans. De premieverschillen lopen niet in de tientallen euro’s per jaar, maar besef u wel dat het een jaarlijkse besparing is. Ook bij een besparing van bijvoorbeeld €5 houdt u op een eenvoudige manier geld in uw eigen portemonnee.

Combineer de aansprakelijkheidsverzekering met andere verzekeringen

Op Alpina.nl kunt u de aansprakelijkheidsverzekering vergelijken, maar u kunt ook gelijk andere verzekeringen meenemen in de berekening. Door het combineren met bijvoorbeeld de inboedel- en de opstalverzekering, kunt u een mooie pakketkorting meepakken. Daarnaast biedt het verzekeren bij één verzekeraar op één polis ook gemak. Bij schade kunt u alles met dezelfde verzekeraar regelen.

Bereken direct de premie voor uw aansprakelijkheidsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op