Wat valt er allemaal onder de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering?

Wanneer u zich aan het oriënteren bent op een aansprakelijkheidsverzekering, dan wilt u uiteraard inzicht in wat deze verzekering voor dekking biedt. Qua bedrag, maar ook voor wie uit uw gezin precies. Er zijn veel verzekeraars die een aansprakelijkheidsverzekering dekking aanbieden, maar waar moet u nu op letten?

Wat is het verschil tussen een WA-verzekering en een aansprakelijkheidsverzekering en zijn deze verplicht?

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren wordt ook wel eens WA-verzekering genoemd.  Zoals hierboven beschreven is de WA-verzekering voor motorrijtuigen verplicht, maar de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is niet verplicht. Het is echter wel aan te raden om deze verzekering af te sluiten om uw eigen financiële situatie te beschermen (aansprakelijkheidsschades kunnen hoog oplopen qua schadebedrag). Daarnaast is de premie doorgaans relatief laag.

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren biedt dekking voor schade ontstaan vanuit schuld- en risicoaansprakelijkheid. Met andere woorden, voor schades waarvoor u aansprakelijk gesteld kunt worden, biedt de aansprakelijkheidsverzekering dekking (uiteraard kunnen hier uitsluitingen op van toepassing zijn).

Welk schadebedrag is maximaal gedekt op een aansprakelijkheidsverzekering?

Dit kan verschillen per verzekeraar. De verzekerde bedragen lopen uiteen van 1 tot 5 miljoen euro per gebeurtenis, maar 2,5 miljoen is het verzekerde bedrag dat het meest voorkomt.  Vaak kunt u kiezen tussen twee bedragen.

Biedt de aansprakelijkheidsverzekering dekking voor schade die mijn kind aanricht?

Wanneer u de verzekering af heeft gesloten op basis van gezinsdekking, dan is schade door uw kinderen aan/bij anderen ook gedekt. Wanneer uw kind echter eigendommen in eigen huis beschadigd, dan is dit niet gedekt helaas.

Biedt de aansprakelijkheidsverzekering dekking voor schade die ik veroorzaak aan andermans laptop en mobiele telefoon?

Wanneer er schade wordt veroorzaakt bij/aan personen die buiten de gezinsdekking van de aansprakelijkheidsverzekering vallen, dan is hier dekking voor. Uiteraard mag deze schade niet opzettelijk veroorzaakt zijn.

Biedt de aansprakelijkheidsverzekering dekking als mijn hond iemand bijt?

Meestal is de schade, aangericht door huisdieren aan anderen, gedekt op de avp. Wel bekijkt de verzekeraar uiteraard hoe de schade is ontstaan. Wanneer u buiten bent met de hond zonder deze aan te lijnen, dan neemt u zelf een risico. Verzekeraars kunnen dan besluiten om, conform hun voorwaarden, hier geen dekking voor bieden.

Is er dekking op de aansprakelijkheidsverzekering voor schade die ik in het buitenland veroorzaak?

Meestal is er dekking in het buitenland. Of dit alleen in Europa of bijvoorbeeld wereldwijd is kunt u nagaan in de polisvoorwaarden.

Bereken direct de premie van uw aansprakelijkheidsverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 13-10-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op