Hoe kan ik een autoverzekering afsluiten in het buitenland?

U kunt om verschillende redenen met uw auto naar het buitenland gaan. Bijvoorbeeld vanwege een vakantie, een baan of een lang bezoek. U wilt natuurlijk, net als in Nederland, goed verzekerd zijn. Daarnaast bent u altijd verplicht om uw auto minimaal WA te verzekeren. Het afsluiten van een autoverzekering in het buitenland is dus belangrijk. In veel gevallen geldt uw Nederlandse autoverzekering ook in het buitenland. Op Alpina.nl leggen we het u uit.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Tijdelijke autoverzekering in het buitenland

Gaat u tijdelijk met uw eigen auto naar het buitenland, bijvoorbeeld voor uw werk? Dan kunt u in veel gevallen uw Nederlandse autoverzekering houden. Controleer van tevoren wel bij uw verzekeraar welke voorwaarden er zijn. Vaak geldt er namelijk wel een maximale verblijfsduur. Bij veel verzekeraars bent u bijvoorbeeld niet gedekt als uw auto meer dan de helft van het jaar in het buitenland is. U kunt alleen een Nederlandse autoverzekering afsluiten voor een auto met een Nederlands kenteken. Een autoverzekering in Nederland afsluiten voor een auto met een buitenlands kenteken is niet mogelijk.

Autoverzekering wanneer u definitief in het buitenland woont

Verhuist u definitief naar het buitenland? Dan kunt u geen Nederlandse autoverzekering afsluiten. Voor het afsluiten van een autoverzekering moet u namelijk staan ingeschreven in Nederland. Wanneer u zich uitschrijft in Nederland en naar het buitenland emigreert, moet u uw autoverzekering beëindigen.

Autoverzekering afsluiten? Bereken direct de premie op Alpina.nl!

Een autoverzekering in het buitenland afsluiten? Op Alpina.nl kunt u 24/7 een autoverzekering afsluiten. Vergeet niet om tijdens het vergelijken niet te kijken hoe u verzekerd bent in het buitenland en hoelang. Zo weet u zeker dat u straks goed verzekerd op pad gaat met uw auto.

Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3700. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 12-12-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op