800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Bereken premie
Autoverzekering afsluiten

Autoverzekering afsluiten

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Een autoverzekering afsluiten via Alpina.nl is eenvoudig. Na het beantwoorden van een paar vragen weet u al welke autoverzekering voor u de beste keuze is. Belangrijke punten bij het afsluiten van een autoverzekering, lichten wij graag aan u toe.

Wanneer sluit je een autoverzekering af?

Als eigenaar van een auto bent u wettelijk verplicht om de auto te verzekeren. Deze verzekeringsplicht geldt vanaf het moment dat het kenteken op uw naam staat. Het belangrijkste én verplichte onderdeel is de WA-verzekering. Iedereen die in het bezit is van een auto waarvan het kenteken op zijn of haar naam staat moet dus minimaal een WA-verzekering hebben.

Wat heb je nodig voor het afsluiten van een autoverzekering?

Om een autoverzekering af te sluiten heeft u het kenteken van de auto nodig en de meldcode. Voor een premieberekening voert u het kenteken, uw postcode en huisnummer in. Aan de hand van het kenteken worden de detailgegevens van de auto achterhaald. Ook vragen wij gelijk op wat de nieuwwaarde van uw auto was en wat de dagwaarde op dit moment is. Dit komt later van pas bij het berekenen van de premie. Voor de berekening van de premie maakt het uit waar u woont en eventueel ook wat uw leeftijd is. Over het algemeen ligt in drukke stedelijke gebieden de premie hoger dan op het platteland. Als u nog geen 24 jaar oud bent, is uw leeftijd ook een premiebepalende factor. Voor jonge bestuurder is de premie hoger dan voor bestuurders van 24 jaar en ouder.

Waar moet je op letten bij het afsluiten?

De juiste verzekeringsvorm kiezen is van groot belang. U kunt kiezen tussen de volgende drie verzekeringsvormen:

Het aantal opgebouwde schadevrije jaren is van groot belang bij het afsluiten van een autoverzekering. Verzekerden die geen schades aanrichten, worden daarvoor beloond door verzekeraars aan de hand van schadevrije jaren. Eén jaar niet geclaimd op de autoverzekering betekent één schadevrij jaar. Op deze manier kunt u een korting opbouwen tot 75%. Bij sommige verzekeraars loopt de korting zelfs op tot 85%.

Hoe lang duurt het afsluiten van een autoverzekering?

Wij hebben het afsluiten van een autoverzekering eenvoudig gemaakt. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen de, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Deze kunt u gemakkelijk met elkaar vergelijken. Heeft u een geschikte verzekering gevonden, dan kunt u deze direct online afsluiten.

In sommige gevallen is het verzekeren maatwerk. Dit is bijvoorbeeld het geval als uw auto nog geen kenteken heeft. Is uw auto moeilijk te verzekeren, omdat u de auto als lesauto gaat gebruiken? Via Geennee.nl bieden wij de oplossing.  Wij zijn niet voor niets de specialist in het verzekeren van alles op wielen. Ook als het iets lastiger wordt, bieden wij gewoon een oplossing.

Autoverzekering afsluiten met een CIS registratie

Stichting CIS staat voor Stichting Centraal Informatie Systeem. Het Centraal Informatie Systeem is een systeem waarin gegevens over consumenten geregistreerd staan. Stichting CIS behartigt de belangen van verzekeraars. Verzekeringsmaatschappijen kunnen CIS raadplegen om informatie over hun klanten in te winnen, te bewaren en uit te wisselen. Een CIS registratie heeft te maken met uw verzekeringsverleden. U kunt om verschillende redenen geregistreerd staan bij Stichting CIS. Het gaat hier om gegevens die de verzekeraar inzicht geeft in het verzekeringsverleden van de klant. Met een CIS registratie zal uw autoverzekering hoogstwaarschijnlijk niet geaccepteerd worden door een reguliere verzekeraar.

Redenen waarom u geen autoverzekering kunt afsluiten

Er zijn een aantal redenen waarom u geen autoverzekering kunt afsluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij. Hieronder worden deze redenen besproken.

Strafblad

Het hebben van een strafblad kan een reden zijn voor een verzekeringsmaatschappij om uw aanvraag voor een autoverzekering niet te accepteren. Waarom een verzekeraar vraagt naar je strafblad is omdat de meeste verzekeraars vinden dat dit iets zegt over uw geloofwaardigheid. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat uw strafblad te maken heeft met uw rijgedrag, in zo’n geval is het vrij logisch dat een verzekeraar wil weten of u een strafblad heeft. U bent verplicht te melden dat u een strafblad heeft bij het afsluiten, tenzij het strafblad ouder is dan acht jaar. U hoeft niet te melden waarom u het strafblad heeft, echter in bepaalde gevallen, wanneer het om een kleine overtreding gaat die niet gerelateerd is aan uw rijgedrag, kan het soms in uw voordeel werken dit wel te doen.

Ontzegging van de rijbevoegdheid

Na een rijontzegging kan het lastig zijn om een autoverzekering af te sluiten. Er zijn veel redenen waardoor u een rijontzegging kunt krijgen. Ook de duur ervan verschilt. Een ontzegging van de rijbevoegdheid kan vervelende gevolgen hebben voor het afsluiten van een nieuwe autoverzekering.

Te vaak schadeclaims ingediend

Een veel voorkomende reden voor weigering is dat uw verzekeringsverleden toont dat u reeds herhaaldelijk schadeclaims hebt ingediend. Hierbij zal de verzekeraar u dan ook als een te hoog risico inschatten en uw autoverzekering als geweigerd beschouwen. 

Onterechte CIS registratie

Het kan zijn dat u een onterechte CIS registratie heeft. In eerste instantie zal de aanvraag voor uw autoverzekering dan geweigerd worden.

Te lang je auto niet verzekerd hebben

Wanneer u te lang onverzekerd rondrijdt, riskeert u niet alleen boetes. Het kan ook zeer grote gevolgen hebben als u schade rijdt. Deze schade moet u namelijk zelf betalen en dat kan behoorlijk oplopen. Daarnaast bestaat de kans dat een verzekeraar een auto die lang onverzekerd is geweest niet meer wil verzekeren.

Net je rijbewijs en gelijk een dure snelle auto willen verzekeren

Voor jongeren onder de 24 jaar zijn de mogelijkheden om een dure snelle auto te verzekeren zeer beperkt. Veel verzekeraars weigeren jongeren met een bovengemiddeld snelle auto te verzekeren.

Lang verblijf in het buitenland

Gaat u voor een lang verblijf naar het buitenland, dan moet u dit altijd doorgeven aan uw verzekeraar. Als u niet in Nederland woont, kunt u geen autoverzekering in Nederland afsluiten. Hierdoor wordt uw autoverzekering, zodra u zich in Nederland uitschrijft, beëindigd.

U staat geregistreerd als wanbetaler wat nu?

Het kan iedereen een keer overkomen dat u vergeet de premie van uw autoverzekering (op tijd) te betalen. Wellicht staat er, op dat moment, onvoldoende saldo op uw bankrekening waardoor u de premie niet betaalt of niet kunt betalen. Wanneer u één keer niet of te laat de premie betaalt, zult u niet gelijk als wanbetaler worden gezien. Blijft de betaling langere tijd uit dan wordt u geregistreerd als wanbetaler. Hierdoor kan het zijn dat u, wanneer u een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten, geweigerd wordt.

De Vereende autoverzekering

Is het niet mogelijk om door eerdergenoemde redenen een autoverzekering af te sluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij, dan biedt Alpina een oplossing. De Vereende (voorheen Rialto Verzekeringen) is de maatschappij die bijzondere risico’s wel wil verzekeren daar waar reguliere maatschappijen afhaken.Alpina is een De Vereende tussenpersoon. Dit betekent dat u bij ons een verzekering kunt afsluiten bij De Vereende.

Wat doen wij verder voor u?

Onze service houdt niet op nadat de verzekering afgesloten is. Bij schade helpen wij u met het verhalen van de schade op de tegenpartij. Dat doen wij met 112schade.nl. Ook kunnen we het opzeggen van uw huidige autoverzekering verzorgen. Bij vragen helpen wij u graag telefonisch verder. U kunt ons bereiken via telefoonnummer: 030-6883700.

Hoe kunt u een autoverzekering weer opzeggen?

Wij kunnen uw huidige autoverzekering opzeggen met onze opzegservice. Bij het verkopen van uw auto kunt u de huidige verzekering altijd opzeggen. Bij het oversluiten kunnen er beperkingen gelden. In het eerste jaar kan een autoverzekering in principe niet opgezegd worden. Lees hier alles over een verzekering opzeggen.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Schade melden

Heeft u een schade? Dan kunt u deze online melden via onderstaand formulier. Heeft u met spoed een sleepdienst nodig? Op uw groene kaart vindt u het telefoonnummer van de hulpdienst waarbij uw verzekeringsmaatschappij is aangesloten.

Wanneer u dekking heeft voor ruitschade, kunt u een ruithersteller inschakelen die op uw groene kaart staat. In de meeste gevallen zal de ruithersteller de schade afwikkelen met uw verzekeringsmaatschappij.

Klik hier om een schade online te melden.

Wijziging doorgeven

Wilt u uw autoverzekering aanpassen of verandert er iets in uw persoonlijke situatie? U kunt verschillende soorten wijzigingen doorgeven.

 • Persoonlijke gegevens wijzigen
 • Adreswijziging doorgeven
 • Andere verzekering wijzigen
 • Verzekering opzeggen

Voordelen autoverzekering bij Alpina.nl

Direct dekking mogelijk, 24/7

De autoverzekering is 24 uur per dag en 7 dagen per week te berekenen en af te sluiten. In de meeste gevallen krijgt u ook direct dekking waardoor u snel met uw auto de weg op kunt.

Binnen 5 minuten afsluiten

Als u online een autoverzekering afsluit, wilt u direct dekking. Daarom ziet u bij ons direct waar u aan toe bent. U kunt uw auto binnen 5 minuten verzekeren. U kiest zelf uw dekkingen en eigen risico, en betaalt dus nooit te veel. Uw aanvraag wordt direct beoordeeld en gaat in wanneer u wilt.

Niet goed, geld terug! 14 dagen bedenktijd

Wanneer u bij ons een autoverzekering afsluit, heeft u 14 dagen bedenktijd. Dit betekent dat u zonder opgaaf van reden de autoverzekering binnen 14 dagen kosteloos kunt annuleren.

Hoe werken wij?

Wij zijn een onafhankelijke tussenpersoon. Dat houdt in dat we geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan welke maatschappij dan ook. En dat is een groot voordeel voor u. We zijn namelijk altijd op zoek naar het product met de laagste premie en de beste voorwaarden.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Sluit nu online een goedkope autoverzekering af!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op