Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bereken premie

Huurauto verzekeren: wel of geen extra opties?

Wanneer u van plan bent om een auto te huren, is het belangrijk dat u de juiste autoverzekering kiest en u van tevoren goed inleest. Zo voorkomt u dat u bij het afhalen van uw huurauto nog beslissingen moet nemen. Bedenk vooraf welke opties en extra’s u wilt dat de huurauto bevat, zoals airco of een navigatiesysteem. Denk ook vast na over de autoverzekering die u wilt afsluiten bij het huren van de auto.

Het verzekeren van een huurauto is nodig, maar tegelijkertijd zijn de aanvullende kosten voor extra verzekeringen één van de grootste ergernissen. Kiest u ervoor om uw huurauto niet te verzekeren dan loopt u het risico veel geld kwijt te zijn als er iets misgaat. Zo bent u eigenlijk min of meer verplicht om de huurauto te verzekeren. Hierdoor wordt een auto huren toch nog een hele dure grap.

Huurauto verzekeren

Huurauto verzekeren

Hoe zit het precies met het verzekeren van een huurauto? Wat is er standaard verzekerd en wat is slim om extra te verzekeren?
Vrijwel elke huurauto heeft standaard een WA-verzekering. In de meeste landen is een autoverzekering met een WA-dekking namelijk wettelijk verplicht voor elke auto. De verzekeringen die door het verhuurbedrijf worden aangeboden, bijvoorbeeld op het gebied van aansprakelijkheid, komen meestal bovenop de standaard WA-verzekering. Let er bij het verzekeren van uw huurauto goed op dat de auto inderdaad WA is verzekerd. In Nederland is dit een verplichte verzekering. Gaat u een huurauto verzekeren in het buitenland? Vraag duidelijk naar de plaatselijke regels en bepaal aan de hand daarvan of bijverzekeren nodig is.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Autoverzekering huurauto in het buitenland

Wanneer u een autoverzekering voor een huurauto in het buitenland gaat afsluiten, kan het zijn dat er andere regels gelden met betrekking tot autoverzekeringen dan in Nederland. U krijgt in het buitenland te maken met verschillende verzekeringen die vaak een andere naam hebben dan in Nederland. Niet alleen de naam van de verzekering kan verschillen ook de dekking kan anders zijn dan u gewend bent van Nederlandse verzekeringen.

Hieronder staan nog een aantal belangrijke zaken waar u bij het huren van een auto in het buitenland goed op moet letten.

Met een WA-verzekering bent u als bestuurder gedekt voor schade die u met de auto toebrengt aan anderen. Als huurder bent u verantwoordelijk voor alle schade die ontstaat aan de huurauto. Met een WA beperkt casco verzekering bent u (voor een groot deel) gedekt voor deze schades aan de huurauto. Deze verzekering heeft meestal wel een eigen risico. Ook kan het zijn dat er bepaalde schades uitgesloten zijn van dekking. Dit kan bijvoorbeeld schade aan de onderkant van de auto zijn of schade die ontstaat op onverharde wegen.

Daarnaast is het ook belangrijk om na te gaan of uw huurauto standaard verzekerd is tegen diefstal en hoe hoog het eventuele eigen risico is, mocht de huurauto worden gestolen. Doe vooraf navraag bij het verhuurbedrijf om onvoorziene kosten zo veel mogelijk te voorkomen.

Belangrijk: Alpina heeft geen mogelijkheden om een huurauto te verzekeren. Dit moet te allen tijde door de verhuurder worden geregeld.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op