Is uw Kiwa SCM certificaat nog geldig?

Indien er in uw voertuig een Kiwa SCM goedgekeurd beveiligingssysteem wordt ingebouwd, en dit geregistreerd wordt in de database van Kiwa SCM, ontvangt u een certificaat CCV voertuigbeveiliging. CCV staat voor Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Het certificaat dient als bewijs, voor de verzekeringsmaatschappij, dat uw voertuig is beveiligd met een goedgekeurd beveiligingssysteem. Wordt er door de verzekeraar geëist dat uw voertuig over een goedgekeurd beveiligingssysteem beschikt, controleer dan of u in het bezit bent van het bijbehorende certificaat en of deze nog geldig is.

Geldigheidsduur van het certificaat

Na afgifte hebben certificaten voor zowel personenauto’s als voor motorfietsen en tweewielers een geldigheidsduur van 36 maanden. Hierna dient het beveiligingssysteem elke 12 maanden opnieuw gekeurd te worden. Dit wordt gedaan door een inbouwbedrijf van CCV voertuigbeveiliging. Komt er uit de keuring een positieve uitkomst, dan ontvangt u geen nieuw certificaat. U krijgt dan een ‘Bewijs van Certificering‘ als bewijs dat uw beveiligingssysteem is gekeurd en goed functioneert.

Notificatie wanneer uw certificaat verloopt

U ontvangt niet altijd een automatische herinnering wanneer uw certificaat verloopt. Wilt u een mail ontvangen wanneer uw certificaat verloopt? Dan kunt u door middel van uw e-mailadres en uw certificaatnummer een notificatie aanvragen.

Uw voertuig heeft nog geen certificaat

Indien uw voertuig nog niet beschikt over een certificaat en dit is wel noodzakelijk, dan kunt u contact opnemen met een inbouwbedrijf CCV voertuigbeveiliging. Op de website van het Kiwa kunt u inbouwbedrijven zoeken die voertuigen certificeren en periodieke keuringen uitvoeren op uw beveiligingssysteem wanneer uw certificaat verlopen is.
Er wordt een certificaat uitgegeven als een inbouwbedrijf de werking van het systeem heeft gecontroleerd en goedgekeurd. Vervolgens wordt de herkenbare CCV voertuigbeveiliging sticker op de ramen van het voertuig geplakt. Potentiële dieven zien op deze manier dat de auto is voorzien van een Kiwa SCM goedgekeurd systeem en zullen het voertuig eerder laten staan.

Gevolgen van geen (geldig) certificaat

Het kan grote gevolgen hebben, wanneer uw voertuig niet beschikt over een goedgekeurd beveiligingssysteem. Verzekeraars eisen steeds vaker een goed beveiligde auto. Een KIWA SCM-certificaat is een bewijs van beveiliging. Mocht u schade van inbraak of autodiefstal willen claimen op de autoverzekering, maar er blijkt NIET aan de alarmeisen te zijn voldaan, dan kan een aanvullend eigen risico worden gehanteerd of zelfs helemáál niet worden uitgekeerd.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 12-01-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op