800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Is jouw Kiwa SCM certificaat nog geldig?

Indien er in jouw voertuig een Kiwa SCM goedgekeurd beveiligingssysteem wordt ingebouwd, en dit geregistreerd wordt in de database van Kiwa SCM, ontvang je een certificaat CCV voertuigbeveiliging. CCV staat voor Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Het certificaat dient als bewijs, voor de verzekeringsmaatschappij, dat het voertuig is beveiligd met een goedgekeurd beveiligingssysteem. Wordt er door de verzekeraar geëist dat jouw voertuig over een goedgekeurd beveiligingssysteem beschikt, controleer dan of je in het bezit bent van het bijbehorende certificaat en of deze nog geldig is.

Geldigheidsduur van het certificaat

Na afgifte hebben certificaten voor zowel personenauto’s als voor motorfietsen en tweewielers een geldigheidsduur van 36 maanden. Hierna dient het beveiligingssysteem elke 12 maanden opnieuw gekeurd te worden. Dit wordt gedaan door een inbouwbedrijf van CCV voertuigbeveiliging. Komt er uit de keuring een positieve uitkomst, dan ontvang je geen nieuw certificaat. Je krijgt dan een ‘Bewijs van Certificering‘ als bewijs dat je beveiligingssysteem is gekeurd en goed functioneert.

Kiwa SCM certificaat

Certificaat nog geldig?

Via deze link kun je zien of het certificaat van jouw voertuig nog geldig is. Hier kun je door middel van het kenteken bekijken of er op het kenteken een SCM certificaat is geregistreerd en of de geldigheid van het certificaat niet is verlopen.
Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Notificatie wanneer jouw certificaat verloopt

Je ontvangt niet altijd een automatische herinnering wanneer je certificaat verloopt. Wil je een mail ontvangen wanneer jouw certificaat verloopt? Dan kun je door middel van jouw e-mailadres en je certificaatnummer een notificatie aanvragen.

Jouw voertuig heeft nog geen certificaat

Indien je voertuig nog niet beschikt over een certificaat en dit is wel noodzakelijk, dan kun je contact opnemen met een inbouwbedrijf CCV voertuigbeveiliging. Op de website van het Kiwa kun je inbouwbedrijven zoeken die voertuigen certificeren en periodieke keuringen uitvoeren op jouw beveiligingssysteem wanneer je certificaat verlopen is.
Er wordt een certificaat uitgegeven als een inbouwbedrijf de werking van het systeem heeft gecontroleerd en goedgekeurd. Vervolgens wordt de herkenbare CCV voertuigbeveiliging sticker op de ramen van het voertuig geplakt. Potentiële dieven zien op deze manier dat de auto is voorzien van een Kiwa SCM goedgekeurd systeem en zullen het voertuig eerder laten staan.

Gevolgen van geen (geldig) certificaat

Het kan grote gevolgen hebben, wanneer jouw voertuig niet beschikt over een goedgekeurd beveiligingssysteem. Verzekeraars eisen steeds vaker een goed beveiligde auto. Een KIWA SCM-certificaat is een bewijs van beveiliging. Mocht je schade van inbraak of autodiefstal willen claimen op de autoverzekering, maar er blijkt NIET aan de alarmeisen te zijn voldaan, dan kan een aanvullend eigen risico worden gehanteerd of zelfs helemáál niet worden uitgekeerd.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op