Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Geldt mijn autoverzekering ook in het buitenland?

Gaat u veelvuldig naar het buitenland en vraagt u zich af of uw autoverzekering ook in het buitenland geldig is? De dekking op uw autoverzekering in het buitenland is goed geregeld. Toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u met uw auto naar het buitenland gaat. Heeft u bijvoorbeeld ook dekking als u de groene kaart niet bij u heeft?

Uw autoverzekering geldt ook in het buitenland en biedt dekking in de landen die vermeld staan op de groene kaart. De verzekeraar biedt in ieder geval dekking in de landen binnen Europa. In de meeste landen is het niet nodig om de groene kaart bij u te hebben. Let erop dat het in een aantal landen wel verplicht is om uw originele groene kaart bij u te hebben. Hier is ook een kopie niet toegestaan. Kijk dus van tevoren goed in welke landen de originele groene kaart verplicht is om bij u te hebben. Op de groene kaart staat ook een internationaal telefoonnummer waarop u ondersteuning kunt krijgen na een ongeval. U krijgt hulp van een Nederlands sprekende medewerker van de alarmcentrale van de verzekeraar. U krijgt hulp en instructies over hoe u verder moet handelen. Zij kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de auto wordt weggesleept naar een schadehersteller. Dit is standaard geregeld in een autoverzekering.

Autoverzekering buitenland

Wanneer krijg ik te maken met een buitenlandse autoverzekering?

Als u schade aan uw auto oploopt in het buitenland is de kans groot dat u met een buitenlandse autoverzekering te maken krijgt. Het is voor u niet ideaal om de buitenlandse verzekeraar aan te spreken voor uw schade. Hier is over nagedacht en waarschijnlijk is het zo dat er in Nederland een vertegenwoordiger van de buitenlandse verzekeraar is waar u aan kunt kloppen voor het vergoeden van de autoschade.

Krijgt u pech onderweg? In dat geval kunt u de autoverzekeraar niet inschakelen. Wanneer u een buitenlandse autoverzekering inschakelt, zult u deze kosten niet vergoed krijgen. Heeft u echter een aanvullende pechhulpverzekering afgesloten dan krijgt u natuurlijk wel ondersteuning bij pech onderweg. Let wel goed op dat de pechhulp ook geldt voor het land waar u op dat moment bent.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Ongeluk in het buitenland – Hoe nu verder?

Een ongeluk in het buitenland heeft u liever niet, maar het kan u overkomen. De autoverzekering biedt waarschijnlijk dekking, maar de verzekeraar legt u wel een paar verplichtingen op. U moet bijvoorbeeld een schadeformulier samen met de tegenpartij invullen. Om de taalbarrière te verkleinen zien deze schadeformulieren er overal hetzelfde uit. Dit vereenvoudigt het invullen. Hieruit kan de verzekeraar afleiden wie aansprakelijk is voor het ongeval en wat de gegevens van de tegenpartij zijn.

Neem contact op met de verzekeraar

Op de groene kaart staat een internationaal telefoonnummer waarop u ondersteuning kunt krijgen na een ongeval. U krijgt hulp van een Nederlands sprekende medewerker van de alarmcentrale van de verzekeraar. U krijgt hulp, en instructies over hoe u nu verder moet handelen. Zij kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de auto wordt weggesleept naar een schadehersteller. Dit is standaard geregeld in een autoverzekering.

Hoe neem ik contact op met de autoverzekering in buitenland?

Krijgt u een ongeluk in het buitenland? Uw autoverzekering biedt in het buitenland waarschijnlijk ook dekking. Er zijn wel een aantal verplichte dingen die u moet doen. U moet, samen met de tegenpartij, een schadeformulier invullen. Hieruit kan de verzekeraar opmaken wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Een schadeformulier ziet er overal hetzelfde uit, om het invullen te vereenvoudigen.

Wanneer u een allrisk autoverzekering heeft, kunt u voor het herstellen van de schade aankloppen bij uw eigen verzekeraar. Wanneer u alleen een autoverzekering heeft met WA-dekking, zal uw eigen verzekeraar niks uitkeren. Ook met een WA beperkt casco dekking op uw autoverzekering krijgt u de schade aan uw eigen auto niet vergoed. In dat geval moet het geld komen van (de verzekeraar van) de veroorzaker van de schade. Hiervoor kunt u ook uw rechtsbijstandverzekering of een verhaalsbijstandverzekering inschakelen. Mocht u één van deze verzekeringen niet hebben, dan kunt u de tegenpartij zelf aansprakelijk stellen voor de schade. Hierbij doet u dus een beroep op de autoverzekering van de tegenpartij.

Hoe zit het met pech onderweg in het buitenland?

Bij pech onderweg kunt u de autoverzekeraar niet inschakelen. Eventueel heeft u gekoppeld aan de autoverzekering een pechhulp-service. In dat geval krijgt u natuurlijk wel ondersteuning. Kijk wel even na of de pechhulp ook geldt voor het buitenland.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op