Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Autoverzekering Collectiviteitskorting

Wat houdt collectiviteitskorting op een autoverzekering in?

Op een autoverzekering kunt u korting krijgen wanneer uw werkgever of organisatie collectieve afspraken heeft gemaakt met een verzekeringsmaatschappij. Dit wordt ook wel collectiviteitskortingcollectiviteitskorting-autoverzekering genoemd. Wat houdt het precies in en in welke situaties kunt u dit krijgen?

Collectiviteitskorting op bedrijfsauto’s

De premie van een collectieve autoverzekering ligt meestal lager dan de premie voor een reguliere autoverzekering. Hierdoor is het aantrekkelijk om een collectieve autoverzekering af te sluiten, zeker voor bedrijven. Deze verzekeringsvorm wordt echter niet door iedere verzekeringsmaatschappij aangeboden. Er zijn veel bedrijven die meerdere auto’s in hun bezit hebben. Wanneer zij ervoor kiezen om een collectieve autoverzekering af te sluiten, ligt de premie over het algemeen lager. Verder worden er afspraken gemaakt over de premie, het eigen risico, de voorwaarden en de dekking. Dit wordt in een zogenoemd collectiviteitenoverzicht vastgelegd.

De dekkingen voor een collectieve autoverzekering zijn in principe de standaard dekkingen voor een autoverzekering, namelijk: WA, WA beperkt casco en allrisk.

Particuliere auto met collectiviteitskorting

Bedrijven kunnen er voor kiezen om naast bedrijfsauto’s ook particuliere auto’s van bijvoorbeeld werknemers collectief te verzekeren. Hierbij is het soms zelfs mogelijk om ook de auto van andere gezinsleden mee te verzekeren. Wanneer bedrijven zowel bedrijfs- als particuliere auto’s collectief verzekeren, wordt dit gemengde collectiviteit genoemd. Werknemers (en eventuele gezinsleden) betalen de premie rechtstreeks aan de verzekeraar. Ook schades verlopen via de verzekeraar, zonder tussenkomst van de werkgever.

Premiebepalende factoren

Wanneer u een collectieve autoverzekering afsluit, spelen een aantal zaken een belangrijke rol bij het bepalen van de premie. Dit zijn o.a. het aantal auto’s dat verzekerd moet worden, de soorten voertuigen en eventuele zaken die vervoerd worden.

Collectieve autoverzekering afsluiten

Een collectieve autoverzekering scheelt niet alleen u geld. Ook een verzekeringsmaatschappij scheelt het tijd en geld, doordat ze gemakkelijk meerdere contracten in één keer kunnen nalopen.
Omdat verzekeringsmaatschappijen minder kosten maken bij een collectieve autoverzekering staan zij over het algemeen positief tegenover het afsluiten van een collectieve autoverzekering.

Wilt u meer informatie over collectieve autoverzekeringen en of dit voor u een goede optie is? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! Ook wanneer u andere vragen heeft met betrekking tot autoverzekeringen, staan we u graag te woord. U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Bereken de premie voor een autoverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op