Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Autoverzekering FAQ Wanneer zijn sneeuwkettingen verplicht?

Wanneer zijn sneeuwkettingen verplicht?

In verschillende Europeesche landen zijn sneeuwkettingen verplicht. Dat wordt door borden aangegeven. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van de landen waar sneeuwkettingen wel of niet verplicht zijn.

Sneeuwkettingen verplicht in Duitsland

In Duitsland moeten personenauto’s en campers zijn aangepast aan de winterse omstandigheden. Dit betekent dat winterbanden dan verplicht zijn. sneeuwkettingen verplicht. Sneeuwketting zijn in Duitsland verplicht wanneer er een blauwbord staat waarop een autoband met sneeuwketting is afgebeeld. De maximale snelheid bedraagt dan 50 kilometer per uur.

Sneeuwkettingen verplicht in Oostenrijk

Ook in Oostenrijk zijn sneeuwkettingen verplicht wanneer er een blauw bord staat dat aangeeft dat sneeuwkettingen verplicht zijn. Het is mogelijk dat er een onderschrift staat voor welke voertuigen de verplichting van toepassing is.

Sneeuwkettingen verplicht in Frankrijk

In Frankrijk mag men sneeuwkettingen alleen gebruiken op besneeuwde wegen. Op sommige bergpassen zijn sneeuwkettingen verplicht. Ook hier wordt dit aangegeven door de blauwe borden.

Sneeuwkettingen verplicht in Zwitserland

In Zwitserland zijn sneeuwkettingen verplicht afhankelijk van de toestand van de weg gedurende de periode 1 november tot 30 april. Ook hier geeft men dit aan door de speciale borden.

Hier vindt u tips voor het rijden met gladheid en sneeuw.

Klik hier wanneer u meer informatie zoekt over een autoverzekering of direct de premie wenst te vergelijken.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op