800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Bereken premie
Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken: vergelijk direct en sluit af!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Door autoverzekeringen te vergelijken, komt u erachter welke het beste bij u en bij uw auto past. U heeft de keuze tussen verschillende verzekeringsvormen. Welke u het beste kunt kiezen, hangt van verschillende factoren af.

Wilt u een goede vergelijking maken, dan betekent dit niet dat u uw eigen autoverzekering naast die van uw buurman legt. Dat is appels met peren vergelijken. Autoverzekeringen kunnen alleen onderling vergeleken worden als u uitgaat van dezelfde uitgangspunten en dekkingen.

Welke factoren spelen een rol bij het vergelijken van autoverzekeringen?

Belangrijke premiebepalende factoren zijn:

 • De gekozen dekking
 • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd
 • Uw leeftijd
 • Uw postcode

Welke dekking kiest u?

De WA autoverzekering biedt dekking voor schade veroorzaakt aan anderen. Dit is de minimale en verplichte dekking. De WA beperkt casco is een uitbreiding op de WA-verzekering. Een aantal in de polisvoorwaarden opgesomde aanvullingen zijn meeverzekerd, zoals schade door hagel en storm. De meest uitgebreide autoverzekering is de WA casco, ook wel bekend onder de naam allrisk. De WA-cascois de meest uitgebreide autoverzekering en keert bijvoorbeeld schade door vandalisme en eigen schade bij een aanrijding uit. De allrisk autoverzekering wordt meestal gekozen voor nieuwe auto’s tot ze een paar jaar oud zijn.

Hoeveel schadevrije jaren heeft u opgebouwd?

Schadevrije jaren bouwt u op door niet te claimen op de autoverzekering. Eén jaar niet claimen geeft u recht op één schadevrij jaar. Bij wel claimen verliest u in één keer vijf schadevrije jaren. Dit kan gelijk zorgen voor een sterke stijging van de premie in het volgende verzekeringsjaar. Claimen kost u geen schadevrije jaren als de claim betrekking heeft op een dekking in de beperkt casco. Ook als een door de verzekeraar uitgekeerd bedrag weer verhaald kan worden op een andere partij, kost het u geen schadevrije jaren.

Richten jongeren gemiddeld meer schade aan?

Verzekeraars rekenen vaak opslagen voor jonge bestuurders. Hierbij baseren ze zich op statistieken waaruit blijkt dat jonge bestuurders vaker schades veroorzaken. Gelukkig schrikken niet alle verzekeraars jonge automobilisten af. Door te vergelijken kunt u de autoverzekering selecteren die voor u het beste en goedkoopste is. Ook jongeren hebben het recht om hun auto tegen een redelijke premie te verzekeren.

Is je postcode ook een premiebepalende factor?

De kans op autoschade is in de Randstad groter dan op het platteland. Dat is ook de reden dat bij het vergelijken om de postcode wordt gevraagd. Op deze manier wordt de hoogte van de premie afgestemd op de statistische risico’s.

Naast bovenstaande factoren spelen de nieuwwaarde, de dagwaarde en het gewicht van de auto ook nog een rol. De vergelijkingstool op Alpina.nl houdt met alle premiebepalende factoren rekening.

Tussen welke autoverzekeringen kunt u kiezen?

U heeft natuurlijk de keuze uit de drie eerder besproken verzekeringsvormen, maar er zijn ook verzekeringen voor auto’s die niet als personenauto worden gebruikt. U kunt uw auto goedkoper verzekeren als het een zogenaamde oldtimer is. Voor zakelijke auto’s kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de bestelautoverzekering of de taxiverzekering. Wij kunnen ook lastig te verzekeren auto’s – die gebruikt worden als lesauto of voor koeriersdiensten – vergelijken. Zie het overzicht voor verzekeringen die wij kunnen vergelijken.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Schade melden

Heeft u een schade? Dan kunt u deze online melden via onderstaand formulier. Heeft u met spoed een sleepdienst nodig? Op uw groene kaart vindt u het telefoonnummer van de hulpdienst waarbij uw verzekeringsmaatschappij is aangesloten.

Wanneer u dekking heeft voor ruitschade, kunt u een ruithersteller inschakelen die op uw groene kaart staat. In de meeste gevallen zal de ruithersteller de schade afwikkelen met uw verzekeringsmaatschappij.

Klik hier om een schade online te melden.

Wijziging doorgeven

Wilt u uw autoverzekering aanpassen of verandert er iets in uw persoonlijke situatie? U kunt verschillende soorten wijzigingen doorgeven.

 • Persoonlijke gegevens wijzigen
 • Adreswijziging doorgeven
 • Andere verzekering wijzigen
 • Verzekering opzeggen

Voordelen autoverzekering bij Alpina.nl

Direct dekking mogelijk, 24/7

De autoverzekering is 24 uur per dag en 7 dagen per week te berekenen en af te sluiten. In de meeste gevallen krijgt u ook direct dekking waardoor u snel met uw auto de weg op kunt.

Binnen 5 minuten afsluiten

Als u online een autoverzekering afsluit, wilt u direct dekking. Daarom ziet u bij ons meteen waar u aan toe bent. U kunt uw auto binnen 5 minuten verzekeren. U kiest zelf uw dekkingen en eigen risico, en betaalt dus nooit te veel. Uw aanvraag wordt direct beoordeeld en gaat in wanneer u wilt.

Niet goed, geld terug! 14 dagen bedenktijd

Wanneer u bij ons een autoverzekering afsluit, heeft u 14 dagen bedenktijd. Dit betekent dat u zonder opgaaf van reden de autoverzekering binnen 14 dagen kosteloos kunt annuleren.

Hoe werken wij?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Ook heeft Alpina zich als een van de weinige tussenpersonen aangesloten bij het thuiswinkel keurmerk waarmee u zekerheden wordt geboden op het gebied van aankopen via het internet.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op