800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Rijbewijs verlopen: is jouw auto dan nog verzekerd?

In Nederland is een rijbewijs tien jaar geldig. Als de verloopdatum nadert, ontvang je van de overheid een waarschuwing dat je jouw rijbewijs moet verlengen. Helaas zien mensen dit bericht nog wel eens over het hoofd of vergeten zij hem alsnog tijdig te verlengen. Maar wist je dat rijden met een verlopen rijbewijs grote consequenties kan hebben?

Boete

Als jouw rijbewijs verlopen is, mag je niet meer de openbare weg op met je voertuig. Doe je dit toch, dan riskeer je een boete van 90 euro. Als je langer dan een jaar met een verlopen rijbewijs rijdt, kan deze boete zelfs oplopen tot 340 euro. De regel dat je opnieuw rijexamen moet doen als jouw rijbewijs voor langere tijd is verlopen, geldt alleen als deze sinds juli 1985 niet meer verlengd is.

rijbewijs verlopen

Verzekering

Veel mensen weten wel dat ze een boete riskeren wanneer zij zonder rijbewijs rijden, maar weten niet dat er nog meer consequenties zijn. In Nederland ben je verplicht minimaal een Wettelijke-Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor ieder voertuig met een kenteken. Als je rijbewijs verlopen is, ben je niet meer verzekerd wanneer je een ongeluk veroorzaakt. Je zult de schade aan het voertuig en eventueel aan een ander voertuig zelf moeten betalen. Dit kan al oplopen tot een flink bedrag, maar stel je eens voor dat iemand door jouw toedoen invalide raakt. Je zult hier een flinke schadevergoeding voor moeten betalen, wat kan oplopen tot honderdduizenden euro’s als iemand bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raakt.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Bereken snel je premie!

Om er zeker van te zijn dat je goed verzekerd bent bij een ongeval, is het verstandig om naast het hebben van een geldig rijbewijs, ook een goede verzekering af te sluiten. Op onze website vind je meer informatie over de verkeer- en vervoer verzekeringen die wij aanbieden, waaronder de autoverzekering. Hier kun je ook direct een snelle berekening maken om te zien welke verzekering voor jou het voordeligst is.

Bereken direct de premie van jouw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op