Rijbewijs verlopen: is uw auto dan nog verzekerd?

In Nederland is een rijbewijs tien jaar geldig. Als de verloopdatum nadert, ontvangt u van de overheid een waarschuwing dat u uw rijbewijs moet verlengen. Helaas zien mensen dit bericht nog wel eens over het hoofd of vergeten zij hem alsnog tijdig te verlengen. Maar wist u dat rijden met een verlopen rijbewijs grote consequenties kan hebben?

Boete

Als uw rijbewijs verlopen is, mag u niet meer de openbare weg op met uw voertuig. Doet u dit toch, dan riskeert u een boete van 90 euro. Als u langer dan een jaar met een verlopen rijbewijs rijdt, kan deze boete zelfs oplopen tot 340 euro. De regel dat u opnieuw rijexamen moet doen als uw rijbewijs voor langere tijd is verlopen, geldt alleen als deze sinds juli 1985 niet meer verlengd is.

Bereken snel uw premie!

Om er zeker van te zijn dat u goed verzekerd bent bij een ongeval, is het verstandig om naast het hebben van een geldig rijbewijs, ook een goede verzekering af te sluiten. Op onze website vindt u meer informatie over de verkeer- en vervoer verzekeringen die wij aanbieden, waaronder de autoverzekering. Hier kunt u ook direct een snelle berekening maken om te zien welke verzekering voor u het voordeligst is.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 14-06-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op