800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home Autoverzekering rijden zonder rijbewijs

Rijden zonder geldig rijbewijs, ben ik nog verzekerd?

Uit onderzoek van de NOS op 19 oktober 2018 blijkt dat duizenden mensen rondrijden zonder geldig rijbewijs. Van deze mensen is het rijbewijs ongeldig verklaard, maar zij hebben dit rijbewijs vervolgens niet opgestuurd naar het CBR. Het rijden zonder geldig rijbewijs kan grote gevolgen hebben.

rijden zonder rijbewijs

Rijden zonder geldig rijbewijs

Sinds 2016 heeft het CBR al bij meer dan 5000 mensen geconstateerd dat zij een ongeldig rijbewijs bezitten. De politie heeft de afgelopen 3 jaar bijna 3000 mensen staande gehouden die een ongeldig rijbewijs op zak hebben. Een rijbewijs wordt bijvoorbeeld ongeldig verklaard bij oudere mensen die niet meer in staat zijn om te rijden of bij mensen die zijn betrapt met teveel alcohol op achter het stuur. Het op zak houden van een ongeldig verklaard rijbewijs kan een geldboete van 240 euro tot gevolg hebben. Wanneer er gereden wordt met een ongeldig rijbewijs kan deze boete zelfs oplopen tot 8300 euro en riskeer je een een celstraf van maximaal drie maanden.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wordt de schade vergoed na een ongeval?

De kans bestaat dat het rijden zonder geldig rijbewijs meer dan een boete tot gevolg heeft. Wanneer er een ongeluk wordt veroorzaakt door iemand zonder geldig rijbewijs, kunnen verzekeringsmaatschappijen besluiten de eigen geleden schade niet te vergoeden. De eventuele materiele- of letselschade van de tegenpartij wordt vaak wel vergoed. Deze schade probeert de verzekeraar vervolgens op de veroorzaker van het ongeval te verhalen. Dit bedrag kan hoog uitvallen, zeker wanneer er sprake is van letselschade of iemand door uw toedoen invalide raakt. Dit geldt ook wanneer je de weg op gaat met een rijbewijs dat verlopen is.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op