Rijden zonder geldig rijbewijs, ben ik nog verzekerd?

Uit onderzoek van de NOS op 19 oktober 2018 blijkt dat duizenden mensen rondrijden zonder geldig rijbewijs. Van deze mensen is het rijbewijs ongeldig verklaard, maar zij hebben dit rijbewijs vervolgens niet opgestuurd naar het CBR. Het rijden zonder geldig rijbewijs kan grote gevolgen hebben.

Wordt de schade vergoed na een ongeval?

De kans bestaat dat het rijden zonder geldig rijbewijs meer dan een boete tot gevolg heeft. Wanneer er een ongeluk wordt veroorzaakt door iemand zonder geldig rijbewijs, kunnen verzekeringsmaatschappijen besluiten de eigen geleden schade niet te vergoeden. De eventuele materiele- of letselschade van de tegenpartij wordt vaak wel vergoed. Deze schade probeert de verzekeraar vervolgens op de veroorzaker van het ongeval te verhalen. Dit bedrag kan hoog uitvallen, zeker wanneer er sprake is van letselschade of iemand door uw toedoen invalide raakt. Dit geldt ook wanneer je de weg op gaat met een rijbewijs dat verlopen is.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 08-03-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op