Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bereken premie
Home Autoverzekering Afsluiten Met alcohol verleden

Kan ik een autoverzekering afsluiten met een alcohol verleden?

Alcohol en autorijden gaan niet samen, dat weten we allemaal wel. Op het moment dat je toch met alcohol achter het stuur kruipt, kan dit vervelende gevolgen hebben voor je autoverzekering. De kans bestaat dat je verzekeraar de schade niet vergoedt en de verzekering ook per direct opzegtj. Het wordt dan lastiger om een autoverzekering af te sluiten met een alcohol verleden.

Autoverzekering en alcohol

Met een WA-verzekering wordt de autoschade vergoedt die je bij een ander veroorzaakt. De verzekeraar is wettelijk verplicht deze schade uit te keren, ook wanneer je alcohol gedronken hebt. Maar in veel gevallen hebben verzekeraars wel een uitsluiting op de autoverzekering voor schade die veroorzaakt wordt door alcohol. Veroorzaak je schade omdat je alcohol hebt gedronken? Dan zal de verzekeraar de schade bij de tegenpartij vergoeden. Zo is de onschuldige partij nooit de dupe van het alcoholgebruik van een ander. Sommige verzekeraars zullen echter de gemaakte kosten verhalen op de dader.

Autoverzekering alcohol verleden

Wat gebeurd er als ik schade heb aan mijn auto door alcohol?

Een WA-verzekering vergoedt de schade die je bij een ander veroorzaakt. Met een dekking beperkt casco of all risk, ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen auto. Echter, op het moment dat je te veel gedronken hebt, zal je verzekeraar dit niet vergoeden. Rijd je zelf tegen een boom of paaltje met alcohol achter het stuur? Je zult de schade dan zelf moeten betalen. Wat al snel om heel veel geld kan gaan.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Kan je autoverzekering opzeggen na alcohol misbruik?

Naast dat je in veel gevallen zelf voor de schade opdraait, kan alcohol misbruik achter het stuur nog meer vervelende gevolgen hebben voor je autoverzekering. Zo kan de verzekeraar besluiten om de autoverzekering per direct te beëindigen. Vanaf dat moment ben je niet meer verzekerd en zal je elders een nieuwe verzekering voor de auto moeten afsluiten.

Als je gepakt wordt met een alcoholpromillage van 1,3 of hoger? Dan kan de officier van justitie je een rijontzegging opleggen. Deze periode varieert van een paar uur tot een jaar. Tijdens die periode mag je geen enkel motorvoertuig besturen. Na deze periode kan een rijontzegging problemen opleveren bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering.

Autoverzekering afsluiten met alcohol verleden is dat lastig?

Is je autoverzekering beëindigd vanwege schade veroorzaakt door alcohol? Dan is het zaak dat je zo snel mogelijk op zoek gaat naar een nieuwe verzekeraar. Dit kan nog best wel lastig zijn, aangezien verzekeraars een aantal vragen zullen gaan stellen over jouw verleden met alcohol. Aan de hand van een aantal vragen zal de verzekeraar per geval bekijken of je wordt geaccepteerd of niet. In onderstaande gevallen kan het lastig zijn om een nieuwe verzekering af te sluiten:

  • Rijontzegging: je hebt een rijontzegging gekregen omdat je met alcohol op hebt gereden.
  • Niet verzekerd: je bent een tijdje niet verzekerd geweest.
  • Opzegging verzekeraar: je hebt een opzegging door een verzekeraar op je naam staan

Verzekeraars zien je als extra risico wanneer je een rijontzegging hebt gehad. In veel gevallen kun je pas na vijf tot acht jaar nadat de rijontzegging achter de rug is, weer een nieuwe autoverzekering afsluiten.

Vereende; autoverzekering met alcoholverleden is mogelijk?

Wat moet je doen op het moment dat je door verschillende verzekeraars telkens wordt geweigerd? In dat geval kun je wellicht terecht bij de Vereende, een maatschappij opgericht door verschillende verzekeraars specifiek voor mensen die een groot risico vormen voor de individuele maatschappijen. De Vereende zal in de meeste gevallen de autoverzekering accepteren, maar de premie zal aanzienlijk hoger liggen dan bij een reguliere autoverzekering. Deze hogere premie is vanwege het hogere risico. Hoe hoog de premie is hangt af van een aantal factoren.

Ook heb je vaak een eigen risico bij een WA-verzekering. Dit eigen risico moet samen met de premie vooraf worden voldaan. De Vereende zal per aanvraag ook beoordelen of deze geaccepteerd wordt of niet. Daarnaast gelden er vaak nog extra voorwaarden bij het afsluiten van een verzekering. Alpina is een tussenpersoon voor de Vereende. Dit houdt in dat je bij ons een verzekering bij de Vereende kunt afsluiten.

Als je een ongeluk veroorzaakt terwijl je alcohol hebt gedronken, vergoedt de verzekering dan de schade aan de auto van de tegenpartij? En de schade aan jouw eigen auto?

Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren. Allereerst is het belangrijk om te weten dat elke automobilist in Nederland verplicht is om een WA-verzekering af te sluiten. Dit is een verzekering die de schade vergoedt die je met je auto aan andere voertuigen of objecten veroorzaakt.

Als je een ongeluk veroorzaakt met alcohol op, kan dit invloed hebben op de manier waarop je verzekering de schade vergoedt. In sommige gevallen kan de verzekering de schade aan de auto van de tegenpartij uitbetalen, maar daarna kan het zo zijn dat jij het schadebedrag aan de verzekering moet betalen. Dit hangt af van de specifieke voorwaarden van je verzekering.

Daarnaast is het ook mogelijk dat de verzekering jouw verzekering beëindigt als je een ongeluk veroorzaakt onder invloed van alcohol. Hoe je eigen verzekering omgaat met deze situatie, kun je lezen in de polisvoorwaarden van je verzekering. Het is dus belangrijk om goed te lezen wat je verzekering precies dekt en hoe ze omgaan met ongelukken die zijn veroorzaakt door alcoholgebruik.

In het algemeen is het verstandig om altijd voorzichtig te rijden en geen alcohol te drinken voordat je achter het stuur kruipt. Zo voorkom je dat je een ongeluk veroorzaakt en voorkom je dat je in de financiële problemen komt door schade aan je eigen auto of aan die van anderen.

Bereken online de premie voor De Vereende autoverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op