Hoe ben ik verzekerd tijdens het maken van een proefrit?

Nieuwe auto kopen? Dan is het verstandig om eerst een proefrit te maken, zowel bij een nieuwe auto als een occasion. Ook bij het maken van een proefrit is de kans op schade natuurlijk aanwezig. De grote vraag is dan ook: hoe bent u verzekerd bij het maken van een proefrit? En wie is er verantwoordelijk?

Proefrit

Tijdens het rijden van een proefrit raakt u betrokken bij een ongeval, waardoor de auto ernstige schade oploopt. Wanneer iemand anders, een eventuele tegenpartij, aansprakelijk is voor het ongeval kan de schade van het voertuig verhaald worden op diens aansprakelijkheidsverzekering. Maar wat gebeurt er op het moment dat uzelf de aansprakelijke bent voor het ongeval.

Allrisk dekking

Met een WA-verzekering dekt u schade aan anderen, maar hoe zit het precies met de schade aan de ‘eigen’ auto? Een autoverzekering met WA + Casco dekking (Allrisk) vergoedt, naast de door u veroorzaakte schade aan anderen, ook de schade aan de eigen auto. Is er geen Allrisk dekking afgesloten voor de auto, dan riskeert u zelf op te draaien voor de schade. Is dit wel het geval, dan heeft het claimen van de schade invloed op de premie en schadevrije jaren van de autoverzekering waardoor de verkoper uiteindelijk wordt benadeeld. Ook deze autoverzekering valt namelijk onder de verantwoordelijkheid van de verkoper.

Eigen risico

Op het moment dat de auto verzekerd is tijdens het maken van een proefrit wordt er waarschijnlijk een eigen risico gehanteerd door de verzekeraar. Het is verstandig om vooraf even te informeren naar de hoogte van dit eigen risico. Het eigen risico impliceert het bedrag dat voor uw eigen rekening komt indien u een schade heeft veroorzaakt tijdens de proefrit. Daarnaast is het uiteraard slim om van te voren een op papier te laten zetten hoe de auto precies verzekerd is. Zo komt u bij eventuele schade niet voor onverwachte uitkomsten te staan.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 11-11-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op