800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
verzekerd-tegen-zware-regenval
Home Blog Auto regenval

Schade door zware regenval: wat dekt uw verzekeraar?

28 jul 2020
2 min leestijd

Steeds vaker wordt ons land geteisterd door perioden van zware regenval. Deze regenval kan leiden tot lekkage of overstromingen, dit heeft weer schades tot gevolg. Deze waterschades, waarvan het schadebedrag vaak hoog is, zijn de nachtmerrie van menig auto- en woningbezitter. Daarom is het goed te weten of uw autoverzekering, inboedelverzekering en opstalverzekering dit soort waterschades dekken.

Waterschade aan uw woning van onderen

Door zeer hevige regenval met een overstroming als gevolg kan het voorkomen dat uw kelder onderloopt. Op de inboedelverzekering bent u gedekt voor schade aan de spullen die in de kelder lagen. Als de muren van de kelder ook beschadigd zijn, kunt u deze schade verhalen op de opstalverzekering. U moet er wel rekening mee houden dat u aan moet kunnen tonen hoe het water de kelder binnen is gekomen. Schade door water dat via de grond in de kelder terechtgekomen is, wordt bijvoorbeeld niet vergoed.

Waterschade aan uw woning van boven

Bij zware regenval kan het soms voorkomen dat het water onder de dakpannen terecht komt. Hierdoor kunnen er vochtplekken in het plafond of in de muur ontstaan. Op uw opstalverzekering bent u gedekt voor dit soort schades. Echter, waterschade veroorzaakt door een open raam is niet gedekt. Tevens is schade veroorzaakt door water, dat door de muur heen is gekomen, niet verzekerd op uw opstalverzekering.

Waterschade aan uw auto

Overstromingen door extreme regenval kunnen ook verschillende soorten schades aan uw auto veroorzaken. U kunt hierbij denken aan schade aan het interieur, de accu of motor van de auto maar ook aan kortsluiting of blikschade. Echter, u bent niet altijd verzekerd voor dit soort schades. Wanneer u voor alleen een WA-dekking heeft gekozen, krijgt u bij waterschade niets uitgekeerd. Als u voor een WA+ beperkt Casco of WA+ volledig Casco (Allrisk) dekking heeft gekozen, krijgt u ook niet standaard een uitkering.

In de polisvoorwaarden stellen verzekeraars vaak extra eisen op. Verzekeraars stellen bijvoorbeeld vaak de eis dat de waterschade door natuurgeweld veroorzaakt moet zijn. Waterschades veroorzaakt door een technische oorzaak, bijvoorbeeld een gesprongen waterleiding, wordt vaak niet vergoed. Schade veroorzaakt door een technische oorzaak kan vaak wel verhaald worden op een derde partij. Als u bij de autoverzekering een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten kunt u juridische hulp krijgen bij het verhalen van deze schade.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op