800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Inboedelverzekering tuin
Home Blog Is mijn barbecue loungeset of veranda verzekerd?

Is mijn barbecue loungeset of veranda verzekerd?

29 mrt 2021
4 min leestijd

Veel mensen gaan deze zomer niet op vakantie. Ze besteden hun vakantiegeld aan een comfortabele loungeset, een luxe bbq of een mooie veranda met buitenkeuken. Maar is dat allemaal wel verzekerd? Lees alles over de inboedelverzekering en de opstalverzekering in deze blog.

Woonverzekering

Een inboedelverzekering en een opstalverzekering vormen samen de woonverzekering. De schade die bijvoorbeeld veroorzaakt wordt door brand, storm, of (poging tot) inbraak wordt hiermee gedekt. Hoe uitgebreid de dekking van je woonverzekering is, verschilt per verzekeraar. Kijk dus niet alleen naar de prijs per maand, maar check ook de voorwaarden.

Opstalverzekering: voor alles wat vastzit

De opstalverzekering vergoedt de meest voorkomende schades aan je woning, garage of schuur. Ook het tuinhuis of de veranda in je tuin zijn meeverzekerd. En als je een vaste buitenkeuken installeert, dan hoort die ook bij de opstal. Bij inbraakschade, waterschade of brand worden de kosten gedekt.

Zonnepanelen

Je zonnepanelen of zonnecollectoren vallen eveneens onder de dekking van de opstalverzekering. Het maakt daarbij niet uit of ze op het dak zijn bevestigd of in de tuin. Je bent alleen niet verzekerd als de panelen verkeerd bevestigd zijn.

Inbouwzwembad of -jacuzzi

Als je een ingegraven zwembad hebt of een vaste jacuzzi, dan zijn deze ook meeverzekerd in de opstalverzekering. Alle toebehoren, zoals dekzeilen en verlichting horen er gewoon bij. Alleen vorstschade is meestal niet gedekt, het is dus belangrijk om in de winter al het water uit de leidingen te laten lopen.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt schade aan spullen in je huis en schuur die niet ‘aard- en nagelvast’ zitten. Dus je meubels, kleding en woonaccessoires, maar ook waardevolle spullen zoals sieraden en televisies. Bij sommige verzekeraars horen ook je huisdieren bij de ‘spullen’.

Is de bbq tuinmeubilair?

De meeste inboedelverzekeringen vergoeden de schade in de tuin of op het balkon. Als bijvoorbeeld je tuinmeubelen worden gestolen of het tuingereedschap, en zelfs als je wasgoed door een ander van de lijn wordt gehaald, ben je verzekerd met de inboedelverzekering. Maar een dure Green Egg, een Weber of andere barbecue valt daar meestal niet onder. Volgens de verzekeraars is dat geen tuinmeubilair.

Buitenshuisdekking

Het is verstandig om bij je verzekeraar te checken hoe goed jij buitenshuis verzekerd bent. Misschien moet je een aanvullende buitenshuis dekking afsluiten om dure spullen in de tuin te verzekeren. Voor kostbare spullen, zoals smartphones, tablets en zonnebrillen, geldt meestal een aparte aanvullende dekking.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op