800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Vallen zonnepanelen onder de opstalverzekering?

U heeft besloten om zonnepanelen te nemen. U bent bewust bezig met het milieu en op de lange termijn met uw portemonnee. Nu zijn zonnepanelen een flinke investering. U wilt dan ook zo goed mogelijk gedekt zijn, mocht er iets mee gebeuren. Maar onder welke verzekering vallen zonnepanelen eigenlijk?

Zonnepanelen vallen onder de opstalverzekering, mits ze vastgenageld zijn aan uw dak. Het kan namelijk bij platte daken zo zijn dat ze niet worden vastgenageld. In dit geval zijn ze geen onderdeel van uw huis en vallen daardoor ook niet onder de opstalverzekering.

Zijn de zonnepanelen niet vastgenageld? Dan vallen de zonnepanelen onder uw inboedelverzekering. Houd dit goed in de gaten. Hiervoor zijn namelijk andere/beperkende voorwaarden. Dit komt doordat de zonnepanelen zich buiten het huis bevinden.

Wat zijn de voorwaarden van een opstalverzekering?

Bij het verzekeren van zonnepanelen moet u rekening houden met een aantal punten.

Opstalverzekering zonnepanelen

Waar bent u voor verzekerd?

Vallen uw zonnepanelen onder uw opstalverzekering? Dan bent u in ieder geval verzekerd tegen hagel, brand, diefstal, blikseminslag en stormschade. Dit is de basispolis die u bij iedere verzekeraar kunt afsluiten. Houd er wel rekening mee dat u altijd ongeveer € 200,- eigen risico betaalt bij stormschade.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Onderdeel van uw huis

Wilt u uw zonnepanelen meeverzekeren in uw opstalverzekering? Zorg er dan voor dat ze aard- en nagelvast bevestigd zijn. Dit houdt in dat het niet mogelijk moet zijn om ze zomaar mee te nemen. Ze moeten daadwerkelijk bevestigd zijn aan uw huis.

Waarde

Laat de waarde van uw huis opnieuw controleren. Wanneer u zonnepanelen installeert, zal de waarde omhoog gaan. Dit betekent dat u met uw oude verzekering onderverzekerd bent. Zorg ervoor dat u een nieuwe verzekering afsluit. De premie zal in dat geval meestal iets hoger uitvallen.

Uitzonderingen

Controleer altijd goed welke soort schades vergoed worden door uw verzekeraar. De meeste verzekeraars hanteren strenge uitzonderingen met het vergoeden van de schade. Uitzonderingen kunnen bijvoorbeeld zijn: schade door verkeerde installatie en kosten door storingen.

Hoe kunt u zonnepanelen het best (mee)verzekeren?

Zonnepanelen kunt u het beste in uw opstalverzekering laten meeverzekeren. De toegevoegde waarde van de zonnepanelen wordt dan opgeteld bij de eerder berekende waarde van uw huis. Kijk altijd in de polis of productschade meeverzekerd is. Productschade is de opgebrachte stroom die u verliest wanneer uw zonnepanelen beschadigd zijn. Wanneer dit meeverzekerd is, hoeft u niet zelf op te draaien voor extra stroomkosten.

Kies voor een opstalverzekering bij Alpina

Heeft u een opstalverzekering nodig? Sluit de opstalverzekering dan nu af bij Alpina. Alpina staat altijd garant voor de beste verzekeringen en uitstekende service. Door onze jarenlange ervaring weten wij exact wat u nodig hebt. Iedere verzekering wordt op maat voor u gemaakt. Hierdoor heeft u altijd de best mogelijke verzekering, toegepast op uw situatie. Heeft u vragen over de opstalverzekering? Aarzel dan niet om contact met Alpina op te nemen.

Goedkope opstalverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op