Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Inboedelverzekering wat is een inboedelverzekering?

Wat is een inboedelverzekering?

Op het moment dat u een huis koopt of huurt, krijgt u te maken met een aantal verzekeringen. De inboedelverzekering is er één van. Maar wat is nu precies een inboedelverzekering? En wat valt er dan allemaal onder inboedel? Wij leggen het u uit.

wat is een inboedelverzekering?

Wat is de betekenis van een inboedelverzekering?

Wat is nu een inboedelverzekering en hoe werkt het nu precies? Met een inboedelverzekering is uw inboedel verzekerd bij schade. Deze schade kan ontstaan als gevolg van brand, waterschade, inbraak of bijvoorbeeld vandalisme. Een inboedelverzekering biedt dekking voor al uw inboedel die in u huis aanwezig is, zoals apparatuur, meubels, kostbaarheden en andere spullen in huis.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat is de beste inboedelverzekering?

Er zijn veel verschillende soorten inboedelverzekeringen. Wat is nu de beste inboedelverzekering? Dat hangt geheel van uw persoonlijke situatie en de gekozen dekking af. In de basis dekking worden de gevolgen van brand, bliksem, waterschade, diefstal en vandalisme gedekt. Naast deze basis verzekering, kunt u kiezen voor aanvullende dekkingen, zoals bijvoorbeeld een buitenhuis dekking,  of een kostbaarhedenverzekering. De meest uitgebreide dekking is de allrisk inboedelverzekering. Vaak wordt een inboedelverzekering samen afgesloten met een opstalverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer u meerdere woonverzekeringen afsluit, profiteert u namelijk van pakketkorting.

De verschillen tussen de verzekeringsmaatschappijen kunnen groot zijn. Het loont dus om goed te vergelijken. Wilt u ook weten wat u betaalt voor een inboedelverzekering? Bereken het via onderstaande tool. U kunt vervolgens direct uw inboedelverzekering afsluiten.

Wat valt er onder de inboedel?

Wat verstaan we precies allemaal onder inboedel? Kort gezegd verstaan we onder inboedel: alle spullen in uw huis die niet nagelvast zitten en dus gemakkelijk te verplaatsen zijn. Zoals uw meubels, kleding, en apparatuur. Alle spullen die met een verhuizing gemakkelijk zijn mee te nemen vallen onder inboedel. Spullen die vast zitten aan uw woning, zoals bijvoorbeeld een inbouwkeuken, moet je apart verzekeren met een opstalverzekering. Dekking voor inboedel buiten het huis is veelal uitgesloten. In vele gevallen kunt u wel een buitenshuisdekking afsluiten. Lees hier hoe het zit met een laptop en de inboedelverzekering.

Waarom een inboedelverzekering?

Ook al heeft u niet de duurste meubels of bezit u geen zeldzame verzameling, toch zijn uw spullen bij elkaar opgeteld veel waard. Stel dat er bijvoorbeeld in huis brand uitbreekt, of er wordt ingebroken en u moet deze spullen allemaal vervangen, dan moet u diep in de buidel tasten. Een inboedelverzekering afsluiten kan daarom de moeite waard zijn. Bovendien is schade aan uw spullen ook niet altijd te voorkomen, ook al bent u nog zo voorzichtig. Schade door bijvoorbeeld noodweer is iets waar u zelf niet altijd wat aan kunt doen. In de voorwaarden van uw verzekeringspolis staan de oorzaken beschreven in welke gevallen een verzekeraar een vergoeding uitkeert. Ook staat hier beschreven wanneer er geen dekking is van de inboedelverzekering.

Verhuist mijn inboedelverzekering mee?

Gaat u gaat verhuizen? Dan is het belangrijk om uw verzekeringsmaatschappij tijdig te informeren over de verhuizing. U kunt de inboedelverzekering gewoon meenemen naar uw nieuwe huis. U dient hiervoor alleen maar de adreswijziging aan ons door te geven. Wij zorgen ervoor dat dit bij uw verzekeraar wordt aangepast.  Een verhuizing is tevens een goed moment om uw verzekeringen te herzien. Heeft u bijvoorbeeld nieuwe meubels of nieuwe apparatuur? Dan kan het zijn dat de waarde van uw inboedel verandert.

Wat is de premie van een inboedelverzekering?

De premie van een inboedelverzekering is het bedrag wat u maandelijks (of andere periode) betaald aan de verzekeraar. De hoogte van deze premie hangt af van uw persoonlijke situatie en voor welke dekking u kiest. Wanneer u een inboedelverzekering afsluit, kunt u kiezen tot welk bedrag u verzekerd wilt zijn. Deze waarde hangt nauw samen met de hoogte van uw premie. Hoe hoger de waarde van de inboedel, hoe hoger de premie. Om de waarde van uw inboedel te kunnen bepalen is er een hulpmiddel, de inboedelwaardemeter.

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op