800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Geslaagde examenkandidaten
Home Blog Eindexamens gehaald

Gefeliciteerd met je eindexamen! Denk aan deze verzekeringen

06 jun 2024
4 min leestijd

Gefeliciteerd, eindexamenkandidaat! Je hebt je eindexamens gehaald en de wereld ligt aan je voeten. Maar voordat je jezelf helemaal onderdompelt in de vrijheid van het studentenleven, is het belangrijk om wat zaken te regelen, vooral op financieel gebied. Of je nu een nieuwe studie gaat beginnen, op kamers gaat of gelijk de arbeidsmarkt opgaat, het is verstandig om voorbereid te zijn op de financiële uitdagingen die voor je liggen. 

Eindexamens achter de rug, wat nu?

Met je diploma op zak is het tijd voor de volgende stap. Misschien heb je al een studie gekozen en ben je van plan om op kamers te gaan, of misschien ga je eerst wat reizen voordat je de volgende fase van je leven ingaat. Wat je plannen ook zijn, het is belangrijk om te weten hoe je je financiën kunt beheren in deze nieuwe fase van onafhankelijkheid. 

Op kamers gaan en financiële verplichtingen

Als je van plan bent om op kamers te gaan, wacht er een wereld van nieuwe ervaringen op je. Maar met die ervaringen komen ook nieuwe financiële verplichtingen. Naast huur en boodschappen moet je ook denken aan kosten voor internet en energie. Het is slim om een budget op te stellen zodat je weet waar je geld naartoe gaat en hoe je je financiën onder controle kunt houden. 

Verzekeringen en bescherming

Nu je op eigen benen staat, is het belangrijk om na te denken over verzekeringen die je beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen. Een zorgverzekering is bijvoorbeeld verplicht in Nederland, maar je kunt ook overwegen om een aanvullende verzekering af te sluiten voor extra dekking zoals: 

Deze verzekering dekt schade aan je spullen door bijvoorbeeld brand of diefstal. 

Hiermee ben je verzekerd als je per ongeluk schade veroorzaakt aan de spullen van iemand anders. 

Als je van plan bent om te reizen, beschermt deze verzekering je tegen kosten door bijvoorbeeld ziek worden in het buitenland, verloren bagage of geannuleerde vluchten. 

Tip:

Vraag bij de adviseur van je ouders of je voor de aansprakelijkheidsverzekering- en reisverzekering bent meeverzekerd op de verzekering van je ouders. Dat scheelt!

Kies de juiste bank voor jou 

Een goede bankrekening kan een wereld van verschil maken als het gaat om je financiële leven. Kies een bank die bij je past en die handige functies biedt zoals mobiel bankieren en contactloos betalen. En vergeet niet te kijken naar eventuele studentenrekeningen met voordelen zoals geen maandelijkse kosten en een gratis betaalpas. 

Je eindexamens halen is een mijlpaal om te vieren, maar het is ook het begin van een nieuwe fase van verantwoordelijkheid en onafhankelijkheid. Door je financiën goed te regelen en verstandige keuzes te maken, kun je met vertrouwen de volgende stap zetten in je avontuur na de middelbare school. Veel succes! 

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op