Inboedelverzekering voor een kamer afsluiten

Ga je op kamers? Dan is het verstandig om een eigen inboedelverzekering af te sluiten. Je spullen vallen dan namelijk niet meer onder de inboedelverzekering van je ouders. Je neemt je spullen van thuis mee, maar hebt misschien ook wel een wat nieuwe meubels aangeschaft voor je kamer. Dan wil je natuurlijk wel dat deze goed verzekerd zijn. Wij vertellen je alles wat je moet weten over een inboedelverzekering voor je kamer.

Inboedelverzekering afsluiten als je op kamers gaat: waarom?

Als student heb je vaak de nodige dure spullen. Een laptop voor je studie, een smartphone en dure studieboeken. Een inboedelverzekering beschermt je spullen tegen de volgende schades:

Bij de uitgebreidste inboedelverzekering voor je kamer zijn door jezelf veroorzaakte schades ook meeverzekerd. Daarmee weet je zeker dat je spullen goed verzekerd zijn. Dat is fijn, want vooral in een studentenwoning ligt schade op de loer. Met meerdere bewoners in één huis is er een grotere kans dat er iets beschadigt raakt. Bijvoorbeeld als er een raam of deur open gelaten wordt, iemand iets laat aanbranden of er een sigaret niet goed uitgedrukt wordt. Dit gebeurt dan vaak in de gemeenschappelijke ruimtes, maar kan ook van invloed zijn op jouw kamer. Bovendien wordt er in studentenhuizen relatief vaker ingebroken, omdat inbrekers weten dat studenten in de weekenden vaak naar huis gaan.

Eisen verzekeraar voor inboedelverzekering kamer

Het verzekeren van een kamer brengt een hoger risico met zich mee voor de verzekeraar. Met name het delen van de gemeenschappelijke ruimtes. Daarnaast is de kans op inbraak of diefstal in een studentenwoning veel groter. Je kunt moeilijk bij houden wie er allemaal bij elkaar over de vloer komt. Bovendien is misschien niet elke studentenkamer voorzien van een goed slot, of vergeet de bewoner zijn of haar kamer soms op slot te doen. Daarom eisen veel inboedelverzekeraars dat de studentenkamer op slot moet kunnen. Op die manier kan niet zomaar iedereen de kamer binnenlopen, en is het risico op schade door inbraak al een stuk kleiner.

Ook kan de verzekeraar eisen dat iedere huisgenoot een inboedelverzekering voor zijn eigen kamer afsluit. Meestal is dit het geval als er sloten op de kamers zitten. Vraag daarom altijd even na of je huisgenoten verzekerd zijn. Controleer ook altijd even in de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering of je verzekeraar nog andere eisen stelt. Verzekeraar kunnen ook bepaalde zaken uitsluiten van dekking.

Sluit een inboedelverzekering voor je kamer af via Alpina

Bereid je goed voor en sluit direct een inboedelverzekering voor je kamer af. Dat weet je zeker dat al je spullen goed verzekerd zijn en kom je niet voor een vervelende financiële tegenvaller te staan. Dat kun je, vooral als student, niet gebruiken! Op Alpina.nl kun je eenvoudig online een inboedelverzekering afsluiten.

Helemaal goed verzekerd zijn? Lees dan ook de volgende pagina’s:

Bereken nu online de premie van een inboedelverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 18-06-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op