800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
vakantie in eigen land windmolens
Home Blog Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land: heb ik een reisverzekering nodig of niet?

04 apr 2023
3 min leestijd

De meivakantie staat weer voor de deur! Steeds meer mensen kiezen voor een vakantie in eigen land, want ook in Nederland is er immers een heleboel moois te zien. Ga jij dit jaar op vakantie in eigen land? Dan ben je misschien al bezig met de voorbereidingen. Je reis plannen, een accommodatie regelen, je koffer inpakken en.. een reisverzekering afsluiten. Ook tijdens een vakantie in Nederland kan een reisverzekering namelijk goed van pas komen. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd bij schade of diefstal op reis. Wel zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering voor een vakantie in eigen land. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Sluit direct een doorlopende reisverzekering af!

Pas dekking bij minimaal één overnachting

Een reisverzekering biedt pas dekking in Nederland als je minimaal één overnachting geboekt hebt. Tijdens een dagje weg zijn je spullen dus niet verzekerd. Hiervoor kun je een buitenhuisdekking bij je inboedelverzekering afsluiten. Met een buitenhuisdekking zijn je spullen ook buitenhuis verzekerd bij schade en diefstal. Soms is deze dekking standaard inbegrepen bij een inboedelverzekering. Dit kan je controleren in je polisvoorwaarden.

Niet alle dekkingen zijn even nuttig in Nederland

Een doorlopende reisverzekering kun je zelf samenstellen aan de hand van verschillende dekkingen. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten, bagage of pech op reis. Sommige zaken zijn in Nederland echter al gedekt met andere verzekeringen. Zo zijn medische kosten al verzekerd met je zorgverzekering. En heb je al een autoverzekering met pechhulp of een losse pechhulpverzekering afgesloten? Dan is de dekking pechhulp ook overbodig.

Je spullen goed verzekeren

Als je op vakantie gaat neem je natuurlijk spullen mee, zoals bijvoorbeeld een dure zonnebril, gloednieuwe camera of luxe smartphone. Het is fijn om goed verzekerd te zijn als er iets met je spullen gebeurt. Met de dekking bagage ben je verzekerd voor beschadiging, diefstal en verlies van je bagage. Ook in Nederland kun je in dat geval beroep doen op je verzekeraar, bijvoorbeeld als je koffer wordt gestolen, maar ook als je je camera laat vallen.

Vergeet de annuleringsverzekering niet

Helaas komt het soms voor dat je je vakantie moet annuleren door een onverwachte gebeurtenis, zoals bijvoorbeeld het overlijden van een naast familielid, een echtscheiding of ziekte. Met de dekking annulering bij je doorlopende reisverzekering krijg je de kosten die je al voor je reis gemaakt hebt terug. Ook als je je reis voortijdig moet beëindigen kun je een beroep doen op de verzekeraar. Sluit je reisverzekering wel op tijd af, want bij de meeste verzekeraars moet je binnen 7 dagen na het boeken van je reis een annuleringsverzekering afsluiten, anders is je reis niet meeverzekerd.

Bereken direct de premie voor een doorlopende reisverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op