800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat is een buitenhuisdekking?

Met een buitenhuisdekking kunnen uw spullen ook buiten het huis verzekerd worden tegen onverwachte en plotselinge schade en diefstal. Deze dekking  is voor spullen die ook echt bedoeld zijn om buiten te gebruiken, zoals bijv. een videocamera, sportartikelen, een fototoestel, een tablet.

buitenhuisdekking

Is een buitenhuisdekking standaard op mijn inboedelverzekering?

Soms is deze dekking standaard inbegrepen bij de inboedelverzekering. Doordat er steeds meer draagbare elektronische artikelen verkocht worden, zien we echter dat verzekeraars dit steeds meer aan gaan bieden als extra optie. Dan is deze dekking dus enkel tegel extra premie mee te verzekeren.

Er kunnen altijd uitsluitingen van toepassing zijn, waardoor het altijd goed is om de voorwaarden en clausules goed door te nemen bij het vergelijken van verzekeringen. Mobiele telefoons kunnen bijvoorbeeld uitgesloten worden. Daarnaast is het dekkingsgebied van belang: geldt de dekking alleen voor Nederland of wereldwijd? Al dit soort informatie is terug te vinden in de voorwaarden.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe zit het met diefstal uit mijn auto?

Niet alle verzekeraars bieden onder de buitenhuisdekking dekking voor diefstal uit de auto aan. Doen ze dat wel, dan geldt er meestal een verhoogd eigen risico. Ook moet braak aantoonbaar zijn. Dit is na te lezen in de voorwaarden van de betreffende verzekering. Uiteraard kunnen onze medewerkers u hier ook over informeren.

Hoe kan ik de premie voor een inboedelverzekering berekenen en vergelijken?

Via onze website kun je eenvoudig de premie van een inboedelverzekering berekenen. Je kunt hiervoor ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers.
Houd er rekening mee dat we gegevens over uw woning en inboedel nodig hebben en dat u die paraat heeft. Ook uw andere woonhuisverzekeringen, zoals een opstalverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering kunt u vergelijken en afsluiten via alpina.nl.

Hoe kan ik een inboedelverzekering aanvragen?

Via www.alpina.nl kunt u eenvoudig zelf een inboedelverzekering aanvragen. U kunt hiervoor ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers.

Mocht u daadwerkelijk een aanvraag voor de inboedelverzekering willen doen, vermeld dan altijd eventuele bijzonderheden (bijvoorbeeld een door de verzekeraar opgezegde verzekering in het verleden, een CIS-registratie, enz.) zodat we de aanvraag direct bij de juiste verzekeraar kunnen indienen voor u. Bij dergelijke bijzonderheden hebben de meeste verzekeraars geen mogelijkheden om u te verzekeren. Wij kunnen echter in dat geval voor de inboedel (en overige verzekeringen) een vrijblijvende offerte voor u opvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen, ook bij bijvoorbeeld wanbetaling in het verleden. Voorwaarde is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaald. U kunt alleen via een tussenpersoon een verzekering afsluiten bij De Vereende.

Bereken direct de premie voor uw inboedelverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op