Opgeven jongste bestuurder

Bent u helemaal op de hoogte van alle voorwaarden rondom uw bromfietsverzekering? Wist u bijvoorbeeld dat er strenge voorwaarden gehanteerd worden door verzekeraars omtrent jongere bestuurders? Het opgeven van de jongste bestuurder is dan ook van groot belang. En weet u of uw beveiligingsslot aan de eisen van de verzekeraar voldoet? Wij zetten een aantal belangrijke zaken voor u op een rij.

Waarom is het opgeven van de jongste bestuurder zo belangrijk?

De bromfietsverzekering is gekoppeld aan het voertuig en niet aan diegene die de verzekering heeft afgesloten. U mag dus iemand anders op de brommer laten rijden. Maar wel op voorwaarde dat de bestuurder bevoegd is om te rijden. Hij of zij moet dus wel een rijbewijs of een brommercertificaat hebben. Het opgeven van de jongste bestuurder is bij een bromfietsverzekering van groot belang. Verzekeraars vinden jongere bestuurders een groter risico. Daardoor is de leeftijd van de jongste bestuurder een premiebepalende factor.

Wat moet u doen?

Neem de polisvoorwaarden en uw polisblad (clausules) goed door om te kijken welke van de bovengenoemde polisvoorwaarden precies op uw verzekering van toepassing zijn. De polisinformatie en de polisvoorwaarden zijn namelijk altijd leidend. Wij raden u aan om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen indien de werkelijke bestuurder jonger is dan in de polis vermeld staat. In overleg zullen wij het polisblad corrigeren, deze wijziging kan wel gevolgen hebben voor de premie.

Verplicht slot voor uw bromfiets ART3

Bij een bromfietsverzekering met WA-beperkt casco of allrisk dekking stelt de verzekeraar als eis dat u een slot met een ART certificering gebruikt. Voor een bromfiets met WA-beperkt casco of allrisk dekking, dient u minimaal een ART 3 slot te hebben. Wanneer u geen goedgekeurd slot gebruikt, dan is er geen dekking bij diefstal. Check daarom goed of uw slot aan de eis van de verzekeraar voldoet. Bij een basis WA-dekking is er sowieso geen diefstaldekking, dus geldt er ook geen eis omtrent het slot van de verzekeraar.

Bereken online de premie voor uw bromfietsverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 13-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op