800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Opgeven jongste bestuurder

Bent u helemaal op de hoogte van alle voorwaarden rondom uw bromfietsverzekering? Wist u bijvoorbeeld dat er strenge voorwaarden gehanteerd worden door verzekeraars omtrent jongere bestuurders? Het opgeven van de jongste bestuurder is dan ook van groot belang. En weet u of uw beveiligingsslot aan de eisen van de verzekeraar voldoet? Wij zetten een aantal belangrijke zaken voor u op een rij.

Waarom is het opgeven van de jongste bestuurder zo belangrijk?

De bromfietsverzekering is gekoppeld aan het voertuig en niet aan diegene die de verzekering heeft afgesloten. U mag dus iemand anders op de brommer laten rijden. Maar wel op voorwaarde dat de bestuurder bevoegd is om te rijden. Hij of zij moet dus wel een rijbewijs of een brommercertificaat hebben. Het opgeven van de jongste bestuurder is bij een bromfietsverzekering van groot belang. Verzekeraars vinden jongere bestuurders een groter risico. Daardoor is de leeftijd van de jongste bestuurder een premiebepalende factor.

jonge bestuurder bromfietsverzekering

Groot risico als u nalaat de jongste bestuurder op te geven

Als u wel een jonger persoon dan de persoon die vermeld staat op de polis op de bromfiets of scooter laat rijden, loopt u een groot risico. Er hangen namelijk strenge voorwaarden aan een bromfietsverzekering en de gevolgen van het niet nakomen van deze voorwaarden zijn enorm. Voorbeelden van de mogelijke gevolgen zijn:

  • Geen dekking, in geval van een schade zullen de kosten verhaald worden op de verzekeringsnemer.
  • (Extra) verhoogd eigen risico, dit kan oplopen tot €1.000,-!

Wat moet u doen?

Neem de polisvoorwaarden en uw polisblad (clausules) goed door om te kijken welke van de bovengenoemde polisvoorwaarden precies op uw verzekering van toepassing zijn. De polisinformatie en de polisvoorwaarden zijn namelijk altijd leidend. Wij raden u aan om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen indien de werkelijke bestuurder jonger is dan in de polis vermeld staat. In overleg zullen wij het polisblad corrigeren, deze wijziging kan wel gevolgen hebben voor de premie.

Verplicht slot voor uw bromfiets ART3

Bij een bromfietsverzekering met WA-beperkt casco of allrisk dekking stelt de verzekeraar als eis dat u een slot met een ART certificering gebruikt. Voor een bromfiets met WA-beperkt casco of allrisk dekking, dient u minimaal een ART 3 slot te hebben. Wanneer u geen goedgekeurd slot gebruikt, dan is er geen dekking bij diefstal. Check daarom goed of uw slot aan de eis van de verzekeraar voldoet. Bij een basis WA-dekking is er sowieso geen diefstaldekking, dus geldt er ook geen eis omtrent het slot van de verzekeraar.

Bereken online de premie voor uw bromfietsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op