Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe wordt de premie van een bromfietsverzekering berekend?

Voordat u een bromfietsverzekering afsluit, wilt u natuurlijk wel weten wat u elke maand betaalt aan premie. Een verzekeraar bepaald de premie voor een bromfietsverzekering aan de hand van verschillende factoren. Zo kijken ze hoe groot de kans is dat ze straks een schadevergoeding moeten uitkeren. Hiervoor kijken ze bijvoorbeeld naar uw leeftijd en woonplaats. Ook de dekking die u kiest voor uw verzekering is van invloed op uw premie. Op Alpina.nl laten we u zien hoe u snel en gemakkelijk de premie voor uw bromfietsverzekering kunt berekenen.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

bromfietsverzekering premie

Wat zijn de factoren voor een premie berekenen?

Zoals gezegd zijn er een aantal factoren die van belang zijn bij het berekenen van de premie. Dit zijn bijvoorbeeld:

Al deze gegevens kunt u invoeren in onze online vergelijkingstool. Met het kenteken kunnen we al een aantal gegevens over uw bromfiets achterhalen, zoals het merk en type. Weet u het kenteken even niet? Dan kunt u deze gegevens ook handmatig invullen. Als u de verzekering straks wilt afsluiten hebben we wel uw kenteken nodig, maar ook zonder kenteken kunt u de premie berekenen. Soms weten mensen niet precies hoeveel schadevrije jaren ze hebben opgebouwd. Aan de hand van een aantal korte vragen kunnen we online een inschatting voor u maken. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer premiekorting u krijgt.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke dekkingen zijn er voor een bromfietsverzekering?

Bij een bromfietsverzekering zijn er drie verschillende dekkingen: WA, WA + beperkt casco en Allrisk. Voor alleen een WA-dekking betaalt u minder dan voor een uitgebreide Allrisk dekking. Daarom is de dekking van invloed op de hoogte van de premie. Een WA bromfietsverzekering is de minimaal verplichte dekking. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt met uw bromfiets. Dit is tevens de goedkoopste verzekering. Als u diefstal graag wilt meeverzekeren kunt u een WA beperkt casco dekking afsluiten. Hiermee bent u naast aansprakelijkheidsschades en diefstal ook verzekerd bij schade door brand. Wilt u uw bromfiets zo verzekerd mogelijk hebben? Dan kunt u een Allrisk bromfietsverzekering afsluiten. Hiermee bent u ook verzekerd voor schade aan uw bromfiets door eigen schuld.

Vergelijk de premies voor een bromfietsverzekering

Het is belangrijk dat u de premies van verschillende aanbieders goed vergelijkt, want er zitten soms grote verschillen in. Soms kiezen mensen ervoor om direct de goedkoopste premie te kiezen, zonder goed naar de dekking en voorwaarden te kijken. Dan kan het voorkomen dat u bij schade of diefstal minder goed verzekerd bent dan u misschien zou willen. Door even te vergelijken bent u straks goed verzekerd, maar betaalt u ook niet te veel.

Sluit direct uw bromfietsverzekering af op Alpina.nl!

Heeft u na het berekenen van de premie de beste bromfietsverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten! Heeft u nog vragen over het verzekeren van een bromfiets? Neem dan vooral contact met ons op. Stel ons uw vraag telefonisch via 030 – 688 37 00 of stuur een bericht via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op