Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat dekt een WA bromfietsverzekering?

Heeft u pas een bromfiets gekocht en bent u nu op zoek naar een verzekering? Dan vliegen termen als WA, WA + Diefstal en Brand (beperkt casco) en WA + Diefstal, Brand en aanrijding (Allrisk of volledig casco) u waarschijnlijk om de oren. Maar wat houden ze eigenlijk precies in? We beginnen met WA. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met een WA bromfietsverzekering bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt met uw bromfiets. Op Alpina.nl vertellen we u waarom een WA verzekering verplicht is en wanneer het een verstandige keuze is.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

WA bromfietsverzekering

WA dekking verplicht

In Nederland bent u verplicht om voor elk motorvoertuig minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Dit geldt dus ook voor een bromfiets. Zonder verzekering mag u niet met uw bromfiets de openbare weg op. Een WA bromfietsverzekering dekt aansprakelijkheidsschades. Als u met uw bromfiets tegen een auto aanrijdt en schade veroorzaakt, bent u hiervoor verzekerd. De verzekeraar vergoedt dan de schade van de tegenpartij. Na een ongeval, waarbij een of meerdere personen gewond raken, kunnen de kosten zelfs in de duizenden euro’s lopen. Om te voorkomen dat u dit niet kunt betalen en de slachtoffers dus geen financiële compensatie krijgen, is een bromfietsverzekering verplicht. Schade aan uw eigen bromfiets wordt hiermee niet vergoed. Hiervoor moet u een uitgebreidere dekking afsluiten.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Is een WA dekking een verstandige keuze?

Misschien bent u geneigd om direct voor de goedkoopste bromfietsverzekering te kiezen. Het is immers allemaal al duur genoeg. Het is echter verstandig om eerst goed te kijken naar uw bromfiets. Een WA bromfietsverzekering heeft een beperkte dekking en wordt daarom vooral gekozen voor oudere bromfietsen met een lage dagwaarde. Als uw bromfiets een lage dagwaarde heeft, loont het niet om een uitgebreide WA + Diefstal, Brand en aanrijding (Allrisk) verzekering af te sluiten. Een WA bromfietsverzekering is dan een goede keuze. Heeft u een hele nieuwe of dure bromfiets, dan is de dekking van een WA-verzekering te beperkt. Schade aan uw eigen bromfiets krijgt u hiermee namelijk niet vergoed en bij een bromfiets met een hoge dagwaarde kan dit flink oplopen. Voor een bromfiets met een hoge dagwaarde kunt u dus beter een uitgebreidere verzekering afsluiten.

Dekkingen

Naast de verplicht WA dekking voor uw bromfietsverzekering kunt u ook kiezen voor WA + Diefstal en Brand of WA + Diefstal, Brand en Aanrijding (ook wel Allrisk). Bij het kiezen van de juiste dekking kunt u kijken naar de dagwaarde van uw bromfiets.

WA + Diefstal en Brand

De WA + Diefstal en Brand is iets uitgebreider dan de basis WA-verzekering. Hiermee bent u namelijk ook verzekerd voor schade aan uw eigen bromfiets door diefstal of brand. Als u deze dekking afsluit, stelt de verzekeraar vaak wel een aantal voorwaarden. Ze verwachten dat u zelf een aantal voorzorgsmaatregelen neemt om diefstal tegen te gaan. Zo moet u over de juiste sloten beschikken en moet u de bromfiets altijd op slot zetten. Als u de bromfiets onbeheerd en niet op slot achterlaat en deze wordt gestolen, bestaat de kans dat de verzekeraar niet uitbetaald.

WA + Diefstal, Brand en Aanrijding (Allrisk)

De meeste uitgebreide dekking is de WA + Diefstal, Brand en Aanrijding. Met deze dekking bent u niet alleen verzekerd voor alle eerdergenoemde schades, maar ook voor schade aan uw eigen bromfiets door eigen schuld. Voor een Allrisk bromfietsverzekering betaalt u de hoogste premie. Daarom wordt deze verzekering doorgaans alleen afgesloten voor bromfietsen die nieuw zijn en nog een aanzienlijke waarde hebben.

Sluit direct een WA bromfietsverzekering af via Alpina

Wilt u een WA bromfietsverzekering afsluiten? Of gaat u toch voor een uitgebreidere dekking? Op Alpina.nl hebben we een bromfietsverzekering voor elk type bromfiets. U start met het vergelijken van verschillende aanbieders. Zo ziet u gemakkelijk bij welke verzekeraar u het beste terecht kunt. U kunt de bromfietsverzekering vervolgens direct online afsluiten. Hulp nodig? Neem dan vooral contact met ons op!

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op