Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat kost een bromfietsverzekering?

Voordat u een bromfietsverzekering afsluit, wilt u waarschijnlijk weten wat de kosten zijn. Of u nou een hele nieuwe of een tweedehands bromfiets heeft, bij schade en diefstal wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn. Vooral als u de bromfiets dagelijks gebruikt, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer. Wat een bromfietsverzekering kost, is afhankelijk van een aantal factoren. Op Alpina.nl zetten we alle kosten voor u op een rijtje en geven we u alvast een aantal berekeningen voor verschillende dekkingen.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

wat kost een bromfietsverzekering

Wat kost een bromfietsverzekering per maand?

Vraagt u zich af wat een bromfietsverzekering per maand kost? De hoogte van de uiteindelijke premie is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Uw leeftijd
  • Uw postcode
  • De dekking die u kiest
  • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Aan uw leeftijd en woonplaats kunt u natuurlijk weinig veranderen. Waarom speelt het dan toch een rol bij het bepalen van de premie? Jonge bestuurders brengen over het algemeen meer risico met zich mee dan oudere, meer ervaren bestuurders. Verzekeraars merken dat jonge bestuurders sneller schade rijden. Daarom betalen jongere bestuurders een hogere premie. Misschien rijdt uw zoon of dochter een bromfiets en besluit u als ouder om de bromfietsverzekering op uw naam te zetten, om op de kosten te besparen. Helaas kan dit heel nadelig werken. U moet uw zoon of dochter dan als jongste bestuurder opgeven. Als u dit niet doet en er ontstaat schade, kan dit grote problemen opleveren bij de verzekeraar.

Uw woonplaats speelt een rol, omdat diefstal en vandalisme in verhouding in een grote stad vaker voorkomt dan op het platteland. Als u in de Randstad woont, betaalt u daarom waarschijnlijk iets meer premie voor uw bromfietsverzekering. Tot slot spelen ook uw schadevrije jaren een rol. Hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe meer korting u krijgt op uw premie. In veel gevallen is het ook mogelijk om schadevrije jaren van een ander voertuig te gebruiken voor uw brommerverzekering.

Kosten WA bromfietsverzekering

Een van de belangrijkste factoren bij het berekenen van de premie is het type dekking dat u kiest. In Nederland bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering voor uw bromfiets af te sluiten. Dit is de basisdekking. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt met uw bromfiets. Schade aan uw eigen bromfiets is hiermee niet verzekerd. Omdat de dekking van een WA bromfietsverzekering beperkt is, is dit tevens de goedkoopste verzekering. Om u een idee te geven van de kosten van een WA bromfietsverzekering hebben we de premie voor twee verschillende situaties berekend.

* Dit is een indicatieve premie. De premies zijn inclusief assurantiebelasting en een terugkomende servicebijdrage.
Soort bromfiets Bromfiets tot 25km Bromfiets tot 45km
Gebruik Particulier Particulier
Dekking WA-dekking WA-dekking
Leeftijd bestuurder 25 41
Postcode 3401 CN (IJsselstein) 9401 AZ (Assen)
Schadevrije jaren 3 11
Verzekeraar a.s.r. Voordeelpakket Unigarant
Premie per maand €7,37 €4,32

Kosten Allrisk bromfietsverzekering

Als u liever iets uitgebreider verzekerd wilt zijn kunt u ook kiezen voor een WA + Diefstal en Brand of een WA + Diefstal, Brand en aanrijding dekking, ook wel een allrisk dekking genoemd. Met een WA + Diefstal en Brand verzekering bent u ook verzekerd voor schade door diefstal en brand. De premieverschillen tussen WA en WA + Diefstal en Brand zijn vaak niet heel groot. Allrisk (WA + Diefstal, Brand en aanrijding) is echter een ander verhaal. Dit is de meest uitgebreide verzekering, en daarom ook de duurste. Schade aan uw motor door eigen schuld is hiermee dan ook verzekerd. Om u een idee te geven van de kosten van een Allrisk bromfietsverzekering hebben we de premie voor twee verschillende situaties berekend.

* Dit is een indicatieve premie. De premies zijn inclusief assurantiebelasting en een terugkomende servicebijdrage.
Soort bromfiets Bromfiets tot 25km Bromfiets tot 45km
Gebruik Particulier Particulier
Dekking WA + Diefstal, Brand en aanrijding WA + Diefstal, Brand en aanrijding
Leeftijd bestuurder 18 30
Postcode 1187 RH (Amstelveen) 3925 EE (Scherpenzeel)
Schadevrije jaren 0 7
Cataloguswaarde €900 €1800
Verzekeraar Unigarant a.s.r. Voordeelpakket
Premie per maand €96,67 €10,53

Sluit direct een bromfietsverzekering af via Alpina

Weet u niet waar u moet beginnen bij het vinden van een bromfietsverzekering? Start dan eens met vergelijken! Op Alpina.nl hebben we een handige vergelijkingstool waarmee u eenvoudig verschillende bromfietsverzekeringen met elkaar kan vergelijken. Zo kunt u direct de kosten van uw bromfietsverzekering berekenen. Als u door te vergelijken de juiste verzekering heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten. Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op