Is een Bovag caravan keuring verplicht?

Op dit moment is er geen verplichte Bovag keuring voor de caravan. Er zijn wel geluiden dat dit in de komende jaren wellicht gaat veranderen. Vooralsnog is het niet verplicht. Het hebben van een caravanverzekering is ook (nog) niet verplicht, maar is net als het doen van een APK keuring voor uw caravan, wel sterk aan te raden. Met een goed onderhouden caravan, die om de 2 jaar goed wordt gecontroleerd door een Bovag bedrijf, gaat u met een gerust hart te weg op. De keuring kan kleine of zelfs grote gebreken van uw caravan aan het licht brengen, wat weer uit kosten -en veiligheidsoogpunt zeer gewenst is om te weten te komen.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Hoe vaak moet u uw caravan laten keuren?

Zoals hierboven al even benoemd; het is vooralsnog niet verplicht om u caravan te laten keuren, net als dat een caravanverzekering niet verplicht is. U staat er wellicht niet bij stil, omdat uw caravan maar een aantal weken per jaar gebruikt. Maar stilstand (in de stalling of lange tijd op een camping) betekent onherroepelijk achteruitgang. Bovendien vragen hoge temperaturen, bergachtige gebieden, files en lange reisafstanden veel van de techniek. Laat voor uw eigen veiligheid en comfort de caravan, dus regelmatig onderhouden door de BOVAG-vakman eens in de twee jaar. Lees hier ook ons blog over tips met de caravan op vakantie.

Hoe vergelijk ik mijn caravanverzekering?

Het vergelijken van een caravanverzekering is eenvoudig. Op Alpina.nl beantwoordt u een paar vragen en binnen enkele minuten ziet u wat u kunt besparen. Het zijn over het algemeen vragen die uit uw hoofd te beantwoorden zijn. Om te voorkomen dat u iets over het hoofd ziet, vragen wij u ook naar de waarde van de:

  • Voortent / luifel
  • Eventuele aanbouw
  • Inboedel
  • Mover

Waarom kiezen voor een Bovag keuring?

  • U weet zeker dat de caravan ( of camper, vouwwagen) aan alle wettelijke eisen voldoet
  • Bovag heeft echte specialisten aan het werk. Goed opgeleide medewerkers met alle kennis en kunde in huis
  • Bovag reparatiegarantie:  u krijgt drie maanden garantie op de onderhoudsbeurt voor campers en zes maanden op de onderhoudsbeurt voor caravans en vouwwagens.
  • Hogere restwaarde: BOVAG-onderhoud is waardebehoud van uw caravan.

Bereken direct de premie van uw caravanverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 28-11-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op