Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

caravan op vakantie
Home Blog Caravan caravan op vakantie

Gaat u met de caravan op vakantie? Check nog even de caravanverzekering!

02 jul 2018
4 min leestijd

U sluit hoofdzakelijk een caravanverzekering af voor het geval dat u tijdens de vakantie iets overkomt. Het verzekeren van de caravan biedt zekerheid en rust. Bij calamiteiten met de caravan kunt u vertrouwen op de caravanverzekering.

De caravanverzekering biedt het hele jaar dekking, maar de verzekering is vooral belangrijk op het moment dat u de caravan gebruikt tijdens de vakantieweken. Tijdens de stalling kan de caravan bijvoorbeeld in de brand vliegen, maar vooral als u op pad gaat met de caravan moeten de zaakjes goed geregeld zijn.

Caravanverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Controleer de caravan en de caravanverzekering vóór vertrek

Pech onderweg moet u zien te voorkomen, dus laat de caravan nog even controleren. Even kritisch kijken naar de caravanverzekering kunt u zelf. Pak uw huidige polis erbij en ga naar Alpina.nl om na te gaan of u een ruimere dekking kunt krijgen tegen ook nog een lagere premie. Als de verzekering minimaal één jaar geleden afgesloten is, kunt u de oude caravanverzekering opzeggen. Wacht hier niet mee tot u bijna op vakantie gaat, want de huidige verzekeraar kan een opzegtermijn van één maand hanteren.

Hoeveel eigen risico betaalt u bij schade?

Houd er rekening mee dat sommige caravanverzekeringen misschien goedkoop zijn, maar bij schade betaalt u mogelijk een groot deel van de schade zelf. Sommige verzekeraars hanteren namelijk een (hoog) eigen risico. U kunt beter de caravanverzekering kritisch vergelijken en de beste verzekering kiezen. Het liefst natuurlijk ook nog tegen de laagste premie en zonder een eigen risico.

Wordt hagelschade vergoed?

U kunt zelf kiezen of u hagelschade meeverzekert. Rondom het Gardameer en in delen van Frankrijk komen naar verhouding vaker zware hagelbuien voor. Maar dat wil nog niet zeggen dat schade door een hagelbui binnen Nederland niet voorkomt. In Nederland komen er steeds vaker heftige buien voor. Hieruit kunnen stenen vallen met een omvang van golfballen of zelfs nog groter. Bespaar niet op de caravanverzekering door het uitsluiten van hagelschade. Bij een forse bui kan de schade in de duizenden euro’s lopen, dus verzeker het risico zeker wel mee. De dekking geldt zowel in Nederland als in het buitenland. Controleer nog voordat u vertrekt of hagelschade verzekerd is.

Aparte groene kaart voor een aanhanger

Gaat u met een aanhanger of caravan naar het buitenland? Misschien moet u dan een tweede groene kaart aanvragen voor uw aanhanger of caravan. In Nederland worden aanhangwagens en caravans (mee)verzekerd op de WA verzekering van het trekkende voertuig. Op uw groene kaart wordt dan de code AF vermeld. Gaat u naar Duitsland, Polen of Spanje met een aanhanger of caravan? Dan heeft u een tweede groene kaart nodig als uw aanhanger of caravan zwaarder is dan 750 kg. Deze zware aanhangers of caravans hebben een eigen kenteken. Daarom heeft u in deze landen een tweede groene kaart op het kenteken van de aanhanger of caravan nodig. Wanneer u een aparte groene kaart nodig heeft voor uw aanhanger of caravan dan adviseren wij u vroegtijdig een (aparte) groene kaart aan te vragen. Klik hier voor de 8 dingen die u moet weten over een groene kaart.

Neem bij calamiteiten contact op met de alarmcentrale

Ook onderweg kunt u vertrouwen op de caravanverzekering. Bij diefstal kunt u hulp inschakelen via het alarmnummer van de verzekeraar. Sommige caravanverzekeringen bieden ook hulp onderweg aan. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld vervangend vervoer. Bij het vergelijken op Alpina.nl geven wij bij het vergelijken aan of de verzekeraar ook hulpverlening biedt bij de caravanverzekering.

Kijk uw polis goed na voordat u naar het Zuiden rijdt. Als u toch kijkt, kunt u ook het beste even uw caravanverzekering vergelijken met wat andere verzekeraars u kunnen bieden. Dat kunt u natuurlijk doen op Alpina.nl.

 

Bereken direct de premie van uw caravanverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op