800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Een caravanverzekering rechtsbijstand: hoe zit dit precies?

U gaat op vakantie naar Frankrijk met de caravan om lekker te genieten van de zon. Alles is ingepakt en u kunt goed doorrijden op de Route du Soleil, maar plots krijgt u een ongeluk. Dit is natuurlijk al vervelend op zich. En dan dient de volgende vraag zich aan: hoe bent u verzekerd? En hoe is uw caravan verzekerd?

De caravan is via de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) van de auto ook meeverzekerd. Maar heeft u de caravan uitgebreider verzekerd? Heeft u rechtsbijstand voor uw caravan in het buitenland die u kan helpen met eventuele schadeclaims? In dit artikel gaan we kort in op de caravanverzekering en verder op de rechtsbijstandsverzekering voor uw caravan.

Caravanverzekering rechtsbijstand

Welke verzekeringen zijn er mogelijk bij een caravan, naast de rechtsbijstandverzekering buitenland?

De caravanverzekering kent in het algemeen drie verschillende dekkingen. Buiten de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, waar de caravan onder valt via de autoverzekering, zijn er nog aanvullende opties beschikbaar. De dekkingen waarmee u uw caravan extra kunt verzekeren zijn: de standaarddekking, de uitgebreide dekking en de extra uitgebreide dekking. Ook kunt u uw caravan met aanvullende opties verzekeren. Bijvoorbeeld tegen hagelschade, inventarisdekking en rechtsbijstand. Afhangende van de wensen die u heeft voor de verzekering, kunt u hier weloverwogen keuzes bij maken.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Rechtsbijstandverzekering voor uw caravan?

Als u denkt aan een rechtsbijstandsverzekering voor uw caravan denkt u waarschijnlijk: is dit nu echt nodig? Natuurlijk blijft dit afhankelijk van de situatie. Maar gezien de waarde van een gemiddelde caravan, kan het zeker geen kwaad. Overigens bestaan er een aantal verschillende opties met betrekking tot de rechtsbijstandsverzekering. Hierover straks meer…

In het verkeer gaat het heel vaak goed, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Er kunnen snel conflictsituaties ontstaan tijdens uw deelname aan het verkeer met uw caravan. In het buitenland, waar u de taal waarschijnlijk niet goed genoeg onder de knie heeft, kan het lastige situaties met zich meebrengen. Het verdedigen van uw rechtspositie kan hiermee lastig worden. Ook kunnen die situaties enorme kosten met zich meebrengen. Met een rechtsbijstandsverzekering voor uw caravan kunt u voor de volgende vormen rechtsbijstand afsluiten: verkeers-, straf en contractrechtsbijstand. Zowel voor in het binnen- als buitenland.

De meeste verzekeraars verzekeren de volgende zaken in de rechtsbijstandsverzekering van uw caravan:

  • Verhaalrechtsbijstand: het verhalen van schade aan de caravan op een wettelijk aansprakelijke derde;
  • Contractrechtsbijstand: rechtsbijstand voor contractuele kwesties die verband houden met de caravan, denk aan koop, garantie onderhoud en stalling;
  • Strafrechtsbijstand: rechtsbijstand als u voor de strafrechter moet verschijnen voor een strafbaar feit die in verband met de caravan is gepleegd. Als strafvervolging kan worden voorkomen door een boete of afkoopsom, dan dekken de meesten verzekeringen in beginsel die schade niet.

Afhankelijk van de dekking die u kiest, heeft u rechtsbijstand voor uw caravan.  De verschillende dekkingen kunt u vaak zelf samenstellen. Zo behoudt u de keuze voor wat u wenst te verzekeren en wat niet. De premie die u voor een dergelijke verzekering betaalt, hangt dus geheel af van de omvang van de rechtsbijstandsverzekering die u voor uw caravan kiest. U kunt met een rechtsbijstandsverzekering voor uw caravan in ieder geval met een gerust(er) hart op vakantie.

Meer informatie over een verzekering? Bekijk de mogelijkheden bij Alpina!

Wilt u een caravanverzekering rechtsbijstand afsluiten? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres. Bij Alpina krijgt u altijd de meest complete verzekering voor de juiste prijs. Heeft u vragen over het afsluiten van een verzekering? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bereken direct de premie van uw caravanverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op